LP Vampula neuvottelee neljän lisävahvistuksen kanssa – kaksi uutta nimeä kerrottiin maanantaina - Urheilu - Satakunnan Kansa

LP Vampula neuvottelee nyt neljän lisävahvistuksen kanssa – kaksi uutta nimeä kerrottiin jo: ”Tarjolla olevat vaihtoehdot pitää puntaroida tarkkaan”

Anastasia Boricheva ja Annukka Paloniemi siirtyivät huittislaisjoukkueeseen.

Annukka Paloniemi palaa takaisin LP Vampulan kokoonpanoon.

8.7.2019 19:01

Naisten liigan mitalipelejä kolkutellut LP-Vampula pyrkii rakentamaan tulevaksi talveksi vähintään viime kauden veroisen joukkueen.

Huittislaisjoukkue täydentyi kahdella uudella pelaajalla, kun keskitorjuja Anastasia Boricheva ja laituri Annukka Paloniemi liittyivät joukkoon.

Borichevalla on ikää 21 vuotta ja mittaa 180 senttiä. Häneltä löytyy liigakokemusta jo neljältä kaudelta – ensin kahdelta Pieksämäeltä ja perään kahdelta Pihtiputaalta.

– Boricheva nousi toissa kaudella LiigaPlokin avauskokoonpanoon ja todisti potentiaalinsa. Häneltä löytyy eväitä vielä parempaa, Vampulan manageri Timo Talvitie arvioi.

Paloniemi, 23 ja 177, on huittislaisille tuttu kasvo pelattuaan Vampulassa jo kauden 2016–2017. Sen jälkeen hän siirtyi LP Kangasalan riveihin ja panosti opintoihinsa entistä enemmän. Niinpä hän vetäytyi viime talveksi kokonaan liigakentiltä.

– Paloniemi piti fysiikkansa hyvässä kunnossa ja rakentaa nyt uutta tulemista tutuissa ympyröissä, Talvitie kuvaili.

Tiukka budjetti asettaa rajansa

Vampulalla on nyt kaikkiaan seitsemän sopimuspelaajaa. Iina Andrikopouloun ja Jenni Jantusen jatkosta kerrottiin jo aiemmin. Samoin Mila Viljasen (viime kaudella LP Kangasala), Iina Niemelän (Kuusamo) ja Emilia Joensalon (JyväsLentis) hankinnoista.

– Asioita viedään eteenpäin koko ajan. Meillä on parhaillaan neuvottelut käynnissä neljän pelaajan kanssa. Joukossa on sekä kotimaisia että ulkomaisia pelaajia, Talvitie paljasti.

Tiukka budjetti asettaa omat rajansa.

– Emme voi vaan ottaa pelaajia. Tarjolla olevat vaihtoehdot pitää puntaroida tarkkaan. Ratkaisu on aina monen asian summa.

Talvitien mukaan on mahdollista, että Vampula täydentää joukkuettansa vielä kauden aikana.

Liigaryhmään voidaan nostaa myös farmipelaajia omasta ykkössarjajoukkueesta.

– Pyrimme tarjoamaan järkevän kasvupohjan nuorille yrittäjille. Kokemus on osoittanut, että moni lupaava pelaaja on jättänyt lentopallon liian varhain kypsyttyään liigajoukkueen vaihtopenkillä. Osa saa tarpeekseen vuodessa, sitkeimmät jaksavat kaksi vuotta, Talvitie tiesi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos