Kotaja kelasi kauden parhaansa 400 metrin MM-finaalissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kotaja kelasi kauden parhaansa 400 metrin MM-finaalissa: ”Kausi on ollut mielettömän hyvä”

Amanda Kotajan kausi päättyi onnistumiseen.

12.11.2019 20:25

Amanda Kotajan tavoitteet täyttyivät parayleisurheilun MM-kisoissa Dubaissa. Kotaja voitti naisten T54-luokan ratakelauksen 100 metrin maailmanmestaruuden ja nousi tiistaina kakkosmatkansa 400 metrin finaalissa seitsemänneksi kauden parhaallaan 57,79. Kotaja oli ennen MM-kisoja 400 metrin tilastoissa 20:s.

– Kelaus tuli hyvin aina etusuoran alkuun, mutta sitten iskivät hapot käsiin, enkä päässyt enää eteenpäin samalla rytmillä kuin takasuoralla, Kotaja kertaili finaalia liiton tiedotteessa.

Finaaliin Kotaja eteni kelattuaan aamulla alkuerissä ajan 58,16. Finaalissa hän tuli loppusuoralle kuudentena, mutta putosi yhden sijan, kun Yhdysvaltain Susannah Scaroni kiri kuudenneksi ajalla 57,55. Kiinan Lihong Zou vei mestaruuden ajalla 53,28.

– Huomasin sivusilmällä, että jenkki alkaa lähestyä. En pystynyt pitämään häntä takana, mutta se ei pahasti harmita. Finaalipaikka ja seitsemäs täyttivät minun tavoitteeni, Kotaja totesi.

”Palasin omalle huipputasolleni”

Seuraavaksi Kotaja kääntää valmentajansa Jussi-Pekka Kurtin kanssa katseen heinä-elokuun taitteessa ensi kesänä alkaviin Tokion paralympiakisoihin ja kesäkuun alussa Puolan Bydgoszczissa käytäviin EM-kisoihin.

Dubain MM-kilpailut ja sitä edeltänyt onnistunut kilpailukausi jättivät Kotajalle hyvät lähtökohdat paralympiakesälle.

– Tämä kausi on ollut mielettömän hyvä. Olen päässyt takaisin omalle huipputasolleni. Tästä on hyvä rakentaa kehitystä Tokion paralympialaisiin, Kotaja tuumi.

Tokion kisoissa Kotaja kelaa samat matkat kuin MM-kisoissa, eli 100 ja 400 metriä.

– Tokion kisoihin ei ole hirveän paljon aikaa, joten täytyy valmentajan kanssa miettiä, mitä asioita yritetään vielä parantaa. Olen luottavainen, että me olemme oikealla tiellä, Kotaja sanoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: