AS Roma -pelaajat ja valmennus luopuvat neljän kuukauden palkasta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Italialaisen suurseuran pelaajilta ainutlaatuinen ele, palkat jäihin peräti neljän kuukauden ajaksi – aikovat myös maksaa seuran muiden työntekijöiden palkat

AS Roman pelaajat haluavat pelastaa seuran ja sen työntekijät.

Roman pelaajat luopuvat neljän kuukauden palkasta ja aikovat maksaa muiden seuratyöntekijöiden liksan.

19.4.2020 19:02

Reutersin mukaan Italian Serie A:ssa pelaavan AS Roman pelaajat ja valmennustiimi ovat suostuneet luopumaan palkastaan neljäksi kuukaudeksi. Kovaan ratkaisuun päädyttiin, jotta seuraa selviäisi koronaviruspandemian aiheuttamista talousvaikeuksista.

Kyse on palkoista, jotka oli tarkoitus maksaa maaliskuun ja kesäkuun välisenä aikana.

Roman pelaajat aikovat myös maksaa seuran muiden työntekijöiden palkat, jotta näiden kuukausitulot pysyisivät säännöllisinä koronatilanteesta huolimatta.

– Toivomme, että voimme tehdä jotakin auttaaksemme seuraa käynnistämään yhteisen Roma-projektin entistä paremmin. Siksi tarjoamme tätä taloudellista ehdotusta, pelaajat kirjoittivat seuralle osoitetussa kirjeessä.

Myös seuran johto leikkaa palkkojaan. Toistaiseksi ei ole selvillä, kuinka suuresta palkka-alesta on kyse.

– Romassa puhumme aina yhteisöllisyydestä. Pelaajat, valmentaja ja hänen tiiminsä ovat vapaaehtoisella palkkojen leikkaamisella osoittaneet, että olemme tässä tilanteessa yhdessä, seurapomo Guido Fienga sanoo.

– Kapteeni Edin Dzeko, pelaajat ja valmentaja Paulo Fonseca ovat osoittaneet ymmärtävänsä, millaisia arvoja seura edustaa. Kiitämme heitä upeasta eleestä seuran työntekijöitä kohtaan.

Roman pelaajien ja valmentajien ele on merkittävä. Esimerkiksi Juventuksen, Parman ja Cagliarin pelaajat ovat suostuneet leikkaamaan palkkojaan, mutta Roma on tiettävästi ensimmäinen suurseura, jonka pelaajat luopuvat koko liksastaan.

Serie A on ollut tauolla 9. maaliskuuta asti, eikä kauden jatkumisesta ole toistaiseksi tietoa.

Jos kausi jatkuu, pelaajat ovat Roman mukaan suostuneet kannustinpohjaiseen palkanmaksuun. Ideana on maksaa ”saavutettujen urheilullisten tavoitteiden mukaan”.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut