Pitkis-Sportin pitkään perinteeseen katkos – leirimaksut palautetaan, virtuaalinen leirikokemus viritteillä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pitkis-Sportin pitkään perinteeseen katkos – leirimaksut palautetaan, virtuaalinen leirikokemus viritteillä

Pitkis-sportilla pääsee kokeilemaan lajien lisäksi erilaisia liikuntaleikkejä. Taekwondo-ryhmässä oleva sinipaitainen Heikki Hakala pelaa muiden ryhmäläistensä kanssa nuijapalloa.­

22.4.2020 22:23

Koronapandemia aiheuttaa välivuoden myös Kokemäen Pitkäjärvellä vuosittain järjestettävään lasten Pitkis-Sport-liikuntaleiriin.

Suomen suurimman monipuolisen liikunnan leirin järjestäjät tiedottivat, että kesä-heinäkuun vaihteeseen suunniteltu leiri on peruttu hallitusten määräämien rajoitusten vuoksi. Järjestäjät virittelevät virtuaalista leirikokemusta heinäkuun alkuun.

Pitkis-Sport ilmoitti, että jo maksetut leirimaksut palautetaan täysimääräisinä takaisin. Leirimaksun maksaneisiin otetaan yhteyttä ensi maanantaista alkaen.

Pitkis-Sportilla on perinteisesti liikkunut heinäkuun ensimmäisellä viikolla jopa 1 500 lasta 250 vapaaehtoisen aikuisen ohjauksessa.

Leirin peruuntuminen koronapandemian rajoitusten takia vaikuttaa siis monen perheen lomasuunnitelmiin.

– Pitkiksen tämän kesän teemaksi oli sovittu yhteisöllisyys. Nyt emme voi kokoontua isolla joukolla leireilemään ja joudumme liikunnassakin noudattamaan turvaetäisyyksiä. Annetaan liikunnallisen elämäntavan silti yhdistää niin lapset kuin aikuisetkin. Palaamme Pitkikselle vuoden päästä, vakuuttaa leirin johtaja Pasi Pihlavisto.

Vapaaehtoisista ja Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n henkilökunnasta koostuva Pitkis-Sportin johtoryhmä kokoontuu ensi viikolla suunnittelemaan virtuaalista Pitkis-kokemusta heinäkuun alkuun.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?