Putoamista vastaan kamppaileva FC Jazz sai taustarahoittajilta apua – FC PoPasta tuttu hyökkääjä palaa Poriin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Putoamista vastaan kamppaileva FC Jazz sai taustarahoittajilta apua – FC PoPasta tuttu hyökkääjä palaa Poriin

Aleksander Akbar nähtiin Porin stadionilla viimeksi heinäkuussa. Silloin hän esiintyi Gnistanin riveissä MuSaa vastaan. Nyt Akbar tulee sarjaporrasta alemmas FC Jazzin avuksi.

8.9.2020 18:33

Pori

FC Jazz oli pitkään sillä kannalla, ettei joukkueeseen hankita vahvistuksia.

Putoamisvaara on saanut porilaisseuran toimimaan. Maanantaina Jazz vahvisti rivejään egyptiläisellä Karam Hadhoudilla. Tiistaina pelaajalistalle lisättiin Aleksander Akbar.

Akbar, 29, on tuttu pelaaja Porista viime vuosikymmenen alusta. Hän tuli kehittymään silloin Ykkösessä pelanneeseen FC PoPaan. Porissa hän ehti pelata myös MuSan paidassa.

PoPan jälkeen Akbar on pelannut AC Kajaanissa, KäPassa ja Gnistanista, josta hän palaa loppukaudeksi Poriin.

FC Jazzin puheenjohtajan Kari Kaivo-ojan mukaan seuran taustarahoittajat mahdollistivat uudet hankinnat. Taustarahoittajat olivat aktiivisia ja halusivat panostaa seuran kehittämiseen. Kaivo-ojan mukaan strategia on silti yhä nuorissa omissa pelaajissa.

– Meillä on eräitä tärkeitä asioita, joilla tarkastelemme seuran toimintaa. Taloudellisesti seuraa johdetaan tarkasti ja se, että nuoria saadaan eteenpäin, kuten Joose Mäkisen kohdalla viimeksi tapahtui. Uudet taloudelliset seikat auttavat meitä panostamaan loppukauteen ja auttamaan taistelemaan sarjapaikasta. Sekä Karam, että Abu ovat vahvistuksia, joiden avulla nousemme pois putoajan paikalta, Kaivo-oja kertoi Jazzin tiedotteessa.

Aleksander Akbar FC PoPassa vuonna 2010. Kyseessä oli harjoituspeli FC Jazzia vastaan.

Irakista kotoisin oleva, mutta jo 14-vuotiaana Suomeen tullut Akbar kertoo palaavansa Poriin muistojen saattamana.

– Muutin Poriin aikoinaan nuorena poikana 2010-luvun alussa, enkä tiennyt yksinasumisesta mitään. Tapasin Porissa hienoja ihmisiä sekä perheitä, jotka auttoivat minua todella paljon, Akbar kiitti Jazzin tiedotteessa.

– Poriin tulen nyt takaisin auttamaan jazzilaisia tässä tilanteessa. Perinteikkään joukkueen ja seuran ei kuulu olla siellä, missä se tällä hetkellä on. P

Akbar on mukana jo lauantaina Raumalla, kun FC Jazz kohtaa paikallisottelussa Pallo-Iirot. Se on samalla jumbokamppailu, sillä Iirot on sarjassa viimeisenä ja Jazz toiseksi viimeisenä. Kaksi viimeistä putoaa Kolmoseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut