Päivän vetovihje - Urheilu - Satakunnan Kansa

Runkosarjassa Ilves teki Kärppien verkkoon vain kolme maalia – pystyykö oululaisia suistamaan millään raiteiltaan?

Ilves ei ole tällä kaudella pystynyt vierailemaan Kärppien maalilla kovinkaan tehokkaasti.

22.3.2019 15:43

Liigan puolivälierät jatkuvat tänään Oulussa ja Tampereella. Oulun pelissä Kärpät on Ilvestä vastaan käytännössä niin suuri suosikki kuin joukkue tähän paikkaan voi ylipäätään olla.

Päivän kiinnostavin peli

Kärpät–Ilves-ottelun mielenkiintoisinta etukäteisantia on se, että lähes kaikki tekijät puoltavat kotijoukkuetta.

Joukkueiden kokonaismateriaali on vahvasti Kärpille. Vaikka Ilveksen Karri Kivi on kova mies valmentamaan, ei Kärppien Mikko Manner häviä tätä vertailua.

Maalivahdeissa Ilveksen nuori tähti Lukas Dostal on häikäisyt. Silti Kärppien Veini Vehviläistä kuuluu pitää kovempana.

Virepuolella Ilves on hienosti voittanut kuusi viimeisestä kymmenestä pelistään, Kärpät kahdeksan. Kauden keskinäiset kohtaamiset ovat kärpille 4–0, Ilves on noissa peleissä pystynyt tekemään vain kolme maalia Kärppien verkkoon.

Kokoonpanoissa Ilves saa hieman hyvää Oskari Laaksosen paluusta. Tosin nyt on hyökkäyksestä jäänyt pois maalintekosektorilta tärkeä Joose Antonen. Kärpiltä puuttuu Mika Pyörälä, mutta kovin suurta vähennystä siitäkään ei tarvitse tehdä muun miehistön ollessa pelikunnossa.

Ne Ilveksen ainoat valtit tähän peliin ovat ottelusarjojen ensimmäisen pelin tuoma pieni yllätysetu altavastaajalle sekä Kärppiä parempi pelituntuma (tosin tässäkin on kääntöpuolella suurempi rasitus).

Kovin teoreettisilta nämä Ilveksen edut nyt kuitenkin tuntuvat. Kaiken tämän jälkeen Kärppien kuuluukin tässä ottelussa olla todellinen jättisuosikki. Peli alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Näin suurten tasoerojen otteluissa suosikin voittokertoimen oikean tason määritteleminen on joskus aika hankalaakin. Esimerkiksi tässä ottelussa Veikkaus on säätänyt Kärppien kerrointa jo ainakin kaksi kertaa.

Pienelläkin hienosäädöllä todennäköisyysprosenteissa voi olla viidenkin prosenttiyksikön ero. Jos (ja kun) ottelun ennakkoasetelmat realisoituvat täysin, niin en yllättyisi, vaikka Kärppien oikea voitonmahdollisuus jo varsinaisella peliajalla olisi kolme kertaa neljästä.

Otan kuitenkin viime hetken päivityksenä Kärppien suoran voiton (kohde 9623, kerroin 1,39) pois päivän peleistä Oskari Laaksosen paluun takia. Sen jälkeen tarkka kerroinrajani Kärppien suoralle voitolle on 1,40.

Päivän pelit: Ei pelejä

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 23/53, palautusprosentti 78.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: