Suomi parisekaviestissä 23:s – Norja voitti MM-kultaa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Suomen parisekaviesti kaatui kehnosti sujuneeseen ammuntaan – MM-kulta Norjaan

Tero Seppälän ammunta hajosi pahasti pystypaikalla.

20.2.2020 17:10

Ampumahiihdon MM-kisoissa Antholzissa kilpailtiin torstaina parisekaviesti. Suomen Mari Eder ja Tero Seppälä olivat sijalla 23. Kaksikko ohitettiin juuri ennen maalia kierroksella.

Karmaisevan huonosti sujunut ammunta koitui torstaina Suomen kohtaloksi. Kaksikko joutui kiertämään yhteensä neljä sakkokierrosta ja käytti 14 varapatruunaa.

Taistelu oli kärjen osalta erittäin tiukka. Kultaiset mitalit vei ennakkosuosikki Norja. Marte Olsbu Röiseland ja Johannes Bö hiihtivät viestin aikaan 34.19,9.

Saksan Franziska Preuss ja Erik Lesser nappasivat MM-hopean ja jäivät 17,6 sekuntia kärjestä. Pronssi meni Ranskaan Anais Bescondille ja Emilien Jacquelinille (+19,8).

Kilpailu oli Ruotsille jälleen karvas pettymys, sillä Hanna Öberg ja Sebastian Samuelsson olivat hyvästä kisasta huolimatta neljänsiä.

Sakkokierroksia

Suomen kilpailu alkoi lupaavasti, sillä Eder nosti parin jopa seitsemänneksi. Kilpailu kuitenkin lässähti toisella osuudella, kun Seppälä ampui pystypaikalla kolme pummia.

Edes varapatruunat eivät auttaneet, vaan Seppälä joutui kiertämään kaksi sakkokierrosta. Samalla ero kärkeen kasvoi yli minuuttiin. Ensimmäisellä makuupaikalla Seppälä tarvitsi vain yhden varapatruunan.

Sama huono vire jatkui toisella osuudella, kun Seppälä ampui makuupaikalla kolme ohi. Pystypaikalla saldona oli yksi varapatruuna.

Myös Ederin ammunta tökki. Hän ampui kolmannen osuuden pystypaikalla kolme ohi ja käytti kaikki varapatruunat. Tuloksena oli silti sakkokierros.

Eder joutui turvautumaan varapatruunoihin myös molemmilla makuupaikoilla. Sen sijaan ensimmäisen osuuden pystypaikka oli upea suoritus, sillä Eder ampui lippaalta nollat vain reilussa 20 sekunnissa. Ammunta sujui lähes puolet nopeammin kuin ensimmäisellä makuupaikalla.

Kaisa Mäkäräinen ei ollut parisekaviestissä mukana, mutta osallistunee lauantaina kisattavaan 4x7,5 kilometrin viestiin.

Mari Eder joutui myös sakkokierrokselle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos