Suomen lentopallomaajoukkue ei saanut olympiapaikkaa – Joel Banksin jälkeen 13 ottelun tappioputki - Urheilu - Satakunnan Kansa

Suomen lentopallomiehillä umpisurkea saldo: 13 tappiota putkeen, olympiahaaveet murskaksi – valmentaja kiitteli peliä silti hienoksi

Olympiapaikka ei irronnut Kiinan turnauksesta.

Suomen suoritus ei riittänyt olympiapaikkaan.

10.8.2019 15:09

Suomen lentopallomiehet hävisivät lauantaina Argentiinalle erin 1–3 (17–25, 18–25, 25–21, 24–26) Ningbossa Kiinassa ja menettivät mahdollisuuden paikkaan vuoden 2020 Tokion olympialaisissa.

Suomi johti toista erää jo lukemin 17–14, mutta Argentiina voitti yhdeksän seuraavaa palloa ja vei erän 25–18.

– Kesän paras peli ehdottomasti, mitä pojat ovat pelanneet. Totta kai nostetaan esille, että hävisimme taas. Mutta hävisimme tänään todella kovalle joukkueelle, jonka haastoimme hienosti joukkueena, päävalmentaja Joel Banks sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Olimme aggressiivisia hyökkäyksessä. Muitakin teknisiä asioita, joihin olen tyytyväinen, mutta erityisesti haluan painottaa joukkueena esiintymisen tärkeyttä tänään.

Suomi on hävinnyt Banksin alaisuudessa kaikki kauden 13 otteluaan.

– Toisessa erässä otimme selkään pahasti, mutta joukkue näytti karaktääriään sen jälkeen. On vaikea olla pettynyt. Pyysin ottamaan Kiina-pelistä hyvät asiat mukaan ja näin myös tehtiin. Viides erä olisi ollut kirsikka kakkuun, Banks kertoi.

Suomi kohtaa turnauksen päätösottelussa sunnuntaina Kanadan. Ottelu pelataan Suomen aikaa kello 10.

Neljän joukkueen turnauksen voittaja saa paikan vuoden 2020 Tokion olympialaisiin. Samanlaisia turnauksia pelataan myös Bulgariassa, Hollannissa, Italiassa, Puolassa ja Venäjällä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: