Kilpailijat yllättävä Porin Raasto kerää kehuja: “On hienoa nähdä, miten järjestäjät ovat oikeasti innoissaan ja haluavat kehittyä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kilpailijat yllättävä Porin Raasto kerää kehuja: “On hienoa nähdä, miten järjestäjät ovat oikeasti innoissaan ja haluavat kehittyä”

Yli 260 kilpailijaa lähti Yyterissä uimpatjan kanssa kylmään meriveteen.

13.7.2019 19:29

Uimahallin saunan lauteilla saadusta ideasta on muodostunut monelle jo vuotuinen perinne. Rento ilmapiiri sekä erilaisuus on kerännyt vuosien varrella enemmän ja enemmän kilpailijoita hauskan, mutta haastavaan seikkailukilpailuun.

Seitsemättä kertaa järjestetty multisport-tapahtuma Porin Raasto keräsi ennätysmäärän osallistujia, kun aurinkoisen Yyterin rannalle asettui uimapatjat kädessään yli 260 kilpailijaa odottamaan lähtöä.

Vaikka kilpailijoiden joukosta löytyi ensikertalaisia, on Raasto monille lähtijöistä jo tuttu tapahtuma. Kokeneemmatkin konkarit on kuitenkin pystytty yllättämään vuodesta toiseen.

– Koskaan ei tiedä, mitä on vastassa. Joka vuosi on ollut hauskaa ja erilaista, kertoi seitsemättä kertaa kilpailuun osallistunut Janne Koivuniemi.

– Olemme joka vuosi onnistuneet tekemään jonkun megaluokan virheen. Aina kilpailuun lähtiessä olemme miettineet, että nyt vedetään tarkasti. Katsotaan, jos tämä vuosi olisi ensimmäinen kerta kun onnistumme siinä, Koivuniemen pari Jussi Kivioja nauroi.

Konkarit listasivat hauskuuden ja erilaisuuden lisäksi järjestäjien innokkuuden suureksi syyksi, miksi tapahtumasta on tullut heille vuotuinen perinne.

– On hienoa nähdä, miten järjestäjät ovat oikeasti innoissaan ja haluavat kehittyä. Tapahtumaa viedään koko ajan eteenpäin ja edellisen vuoden virheistä otetaan opiksi, Koivuniemi kiitteli.

Kavereiden kautta kisaamaan

Vaikka suurin osa kilpailijoista on lähikuntien asukkeja, on kilpailu kiinnostanut hyvin myös ulkopaikkakuntalaisia.

– Kuulin tapahtumasta kaveriltani, joka on kiertänyt enemmänkin tämän tyylisiä kisoja, Ylöjärveltä saapunut ensikertalainen Hanne Koskela kertoi.

Koskelan parina kilpailuun lähteneelle tamperelaiselle Satu Koskenniemelle seikkailukilpailut sekä Raasto ovat jo entuudestaan tuttuja.

– Jos vertaa Raastoa muihin kilpailuihin, sijainti ja tapahtuman rentous erottavat tämän kilpailun muista. Yyteri on loistava ympäristö kilpailla ja täällä on aina hauskaa.

Koskelan ja Koskenniemen lisäksi puskaradio on toiminut myös paikkakuntalaisille.

– Nyt on kolmas vuosi putkeen, kun osallistumme Raastoon. Joka vuosi mukana olleet Koivuniemi ja Kivioja saivat meidät aikanaan lähtemään mukaan. He kertoivat, kuinka mahtavasta tapahtumasta on kyse, ja saivat meidät innostumaan, Osku Kataja selvitti.

– Täällä on rento ilmapiiri, eikä tarvitse vetää ihan hampaat irvessä. Emme mekään tulleet tänne sekunteja laskemaan, myhäili Katajan vakioparina edellisinä vuosina toiminut Jaakko Koivuniemi.

Menestyksen taustalla kokemattomuus

Kuten kilpailijoilla, myös järjestäjille tapahtuman rentous ja kilpailuympäristö ovat lähellä sydäntä.

– Raasto on järjestetty viime vuotta lukuun ottamatta aina Yyterissä. Tänä vuonna meillä kesti suhteellisen kauan kaikkien lupien kanssa, ja pääsimme kunnolla suunnittelemaan tapahtumaa vasta maaliskuun paikkeilla, selvitti Matti Välimäki, yksi tapahtuman perustajista.

– Toki ymmärrämme täysin, että ainutlaatuista ympäristöä halutaan suojella. Tämä on myös meille tärkeä paikka ja haluamme, että Yyteri pysyy Yyterinä.

Yhdeksi syyksi tapahtuman kasvuun ja menestymiseen Välimäki nimesi kilpailijat, jotka nähdään vuosittain numerolaput rinnassaan erilaisissa tehtävissä.

Monien kilpailijoiden mielestä Porin Raastosta tekee erityisen tapahtuman rentous ja erilaisuus. Välimäki uskoo, että rentous ja erilaisuus ollaan osittain saavutettu kokemattomuudella.

– Emme ole itse koskaan käyneet missään seikkailukilpailuissa emmekä tiedä, millaisia näiden kilpailuiden kuuluisi oikeasti olla. Ehkä sen takia emme ole kangistuneet tiettyihin kaavoihin.

– Teemme tapahtumasta meidän näköisen, emmekä seuraa mitään tiettyjä normeja.

Porin Raasto 2019

Mysteerisarja: 1) Mikko Jylhä–Paavo Henriksson, 2) Markku Arola–Ville Aaltonen, 3) Tomi Kauppi–Janne Jäntti.

Teho-Sport Naiset: 1) Hanna Varjus–Johanna Ukkola, 2) Aino Saranko–Kaisa Kimari, 3) Suvi-Maria Seppänen–Tiina Haapakoski.

Teho-Sport: 1) Juhani Tolonen–Tommi Putkuri, 2) Jari Kaaja–Karsinnan Kesken, 3) Outi Seppä–Heikki Hihnala.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut