Päivän vetovihje: City panee parempaa vaihdetta silmään – Tottenhamin tähdille voi tulla tyhjä reissu Manchesteriin - Urheilu - Satakunnan Kansa

City panee parempaa vaihdetta silmään – Tottenhamin tähdille voi tulla tyhjä reissu Manchesteriin

Pep Guardiolan valmentama Manchester City kärsi viime kaudella Mestarien liigassa kirvelevän tappion Tottenhamille. Lauantaina Valioliigan kotiavauksessaan City tuskin antaa vahingon toistua.

17.8.2019 8:00

Valioliigan lauantain huippuottelu pelataan Manchesterissä, missä kautensa voitolla avanneet City ja Tottenham iskevät yhteen. Ennakkoon peli näyttää vain yhden joukkueen juhlalta.

Päivän kiinnostavin peli

Tottenham oli Valioliigan avauspelissään pitkään yllättävissä vaikeuksissa sarjanousija Aston Villan kanssa.

Vaikka peli oli tilastollisesti vahvasti lontoolaisten heiniä, olisi lopun voittoon johtaneet maalit silti saattaneet huonommalla onnella jäädä syntymättä.

Manchester City sen sijaan voitti oman avauspelinsä jopa hieman puolihuolimattomasti West Hamia vastaan vieraissa 5–0. Turboruuviin jäi varmasti vielä reilusti kiristämisen varaa.

Kotiavauksessa City saanee laittaa jo parhaan vaihteen silmään, sillä Tottenham kuuluu mestaruustaistossa sen kovimpiin kilpakumppaneihin.

City on näissä kohtaamisissa ollut vahvasti niskan päällä voitettuaan kuusi seitsemästä viime kohtaamisesta. Se yksi tappio on tosin sitten sitäkin katkerampi, sillä viime kaudella Tottenham pudotti Cityn Mestarien liigan puolivälierissä vierasmaalisäännöllä.

Tuo tappio on yhä varmasti ainakin Cityn päävalmentajan Pep Guardiolan takaraivossa. Ei tarvitse arvuutella haluaako Guardiola maksella potut pottuina.

Kokoonpanossa Cityllä ei ole merkittäviä puutoksia. Tottenhamilta puuttuu avainpelaajista Dele Alli sekä Son Heung-Min. Pikkumiinusta, mutta ei näistäkään mitään ratkaisevaa tekijää otteluun saa.

Kokonaisvoimasuhteiltaan pidän Manchester Cityä tällä hetkellä sen verran Tottenhamia vahvempana, että Veikkauksen sille asettama päälle 70 prosentin suosikkiasema on ihan perusteltu.

Uskon Guardiolan ja Cityn painottavan puolustuksen roolia ja vedonlyönnillisesti parhaaksi pelivalinnaksi nouseekin kohteen 4091 Manchester City maali puhtaana kertoimella 1,98. Ottelu alkaa 19.30.

Päivän paras vetovihje

Lauantain paras pitkävetohaku on kohteen 6170 kotijoukkue Blackburn.

Blackburnin kausi ei ole alkanut hyvin sen paremmin tuloksellisesti kuin pelillisestikään. Avauspelin 1–2-kotitappiossa Charltonia vastaan ei ollut selittelyille sijaa: joukkue jäi telineisiin.

Toisessa pelissä tuli "odotetusti" tukkaan 0–2 Fulhamilta vieraissa. Tuossakaan ottelussa Blackburn ei päässyt parhaalle tasolleen pelillisesti. Silti pidän Veikkauksen reaktiota sen menestysmahdollisuuksiin niin ikään heikosti kautensa avannutta Middlesbroughia vastaan ylimitoitettuna.

Middlesbroughista tulee tällä hetkellä mieleen vahvasti yliarvostettu entinen suuruus. Uudella managerilla Jonathan Woodgatella tulee olemaan kova työ, mikäli aikoo luotsata Boron edes nousukarsintoihin.

Avauspelissä Lutonia vastaan joukkueen puolustuspelaaminen oli erittäin haparoivaa. Vastaavana Boro tulee olemaan vaikeuksissa myös alkukauden esityksiään parempaa Blackburnia vastaan.

Veikkaus on koko viikon tarjonnut Blackburnin voitosta selvästi markkinoiden korkeinta 2,60 kerrointa. Tartutaan tähän arviolla 40 prosenttia. Peli alkaa kello 17.00

Päivän pelit: 6170 Blackburn-Middlesbrough 1 (kerroin 2,60).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 57/107, palautusprosentti 99.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: