Yleisön kentälle ryntäämisestä voi seurata rangaistus – pahimmassa tapauksessa voitto voidaan kääntää 0–3-tappioksi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Yleisön kentälle ryntäämisestä voi seurata rangaistus – pahimmassa tapauksessa voitto voidaan kääntää 0–3-tappioksi

Ilta-Sanomat varoitti yleisöryntäyksestä ennen ottelua. Se saattaa pilata ilon.

Tässä ei vielä rynnätty, mutta ottelun päätyttyä yleisö ryntäsi joukolla kentälle. Se ei ole UEFA:n sääntöjen mukaan sallittua.

15.11.2019 21:29

Kuten etukäteen pelättiin, Töölön stadionin yleisö pääsi ryntäämään kentälle Huuhkajien historiallisen voiton jälkeen. Se on jyrkästi kielletty. Tästä on Euroopan jalkapalloliiton Uefan alaisessa ottelussa äärimmäisen tiukat säännöt.

Asiasta kertoi Ilta-Sanomat verkkosivuillaan perjantaiaamuna. https://www.is.fi/huuhkajat/art-2000006308265.html

Lehden mukaan kannattajien reaktiot herättivät etukäteen suurta huolta Suomen Palloliitossa. Pahimpana skenaariona mainittiin tilanne, jossa katsojat ryntäävät ottelun jälkeen kentälle, ja alkaa niin paha mellakka, että Suomen voitto voidaan rangaistuksena kääntää 0–3-tappioksi.

Stadionilla ei alkanut mellakka, mutta niin sanottu pitch invasion siellä nähtiin.

Tavallisimmin Uefa Ilta-Sanomien mukaan rankaisee liittoa sakoilla ja joskus rajoittamalla katsojien pääsyä seuraaviin otteluihin.

– Uefa voisi määrätä, ettei Suomen kannattajilla ole asiaa Suomen seuraaviin virallisiin otteluihin. Jos kentälle ryntäämisiä tapahtuu, pitäisin todennäköisenä, että minimissään jokin osa katsomosta määrätään pidettäväksi suljettuna seuraavassa ottelussa, palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande totesi Ilta-Sanomille.

Uefan asettama sakko voi maksimissaan olla satatuhatta euroa. Palloliitto toivoo selviävänsä perjantain huumasta ilman mitään sanktioita, mutta pahinkin – jopa pistemenetys tai voiton kääntyminen tappioksi – on mahdollinen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: