Kimiläinen ajoi historialliseen voittoon naisten formulasarjassa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kimiläinen ajoi historialliseen voittoon naisten formulasarjassa: ”Lääkärit ovat tehneet hienoa työtä, että olen päässyt edes sängystä ylös”

Emma Kimiläinen ajoi komeaan voittoon.

20.7.2019 18:36

Assen

Naisten W-series-formulasarjan historiassa kuultiin lauantaina ensimmäistä kertaa Maamme-laulu, kun Suomen Emma Kimiläinen ajoi voittoon Hollannin Assenissa.

Kimiläinen oli lauantaina ylivoimainen, sillä hän ajoi aamupäivän aika-ajoissa paalupaikalle ja iltapäivän kilpailussa voiton lisäksi kilpailun nopeimman kierroksen. Voitto oli Kimiläisen ensimmäinen sarjassa.

Kimiläisen ainoa virhe sattui kilpailun lähdössä. Huonon startin saanut suomalainen menetti paikkansa avausmutkassa Britannian Alice Powellille.

Takaa-ajajaksi jäänyt Kimiläinen ajoi kilpailun nopeimman kierroksen, kun kilpailua oli reilut kymmenen minuuttia jäljellä. Vauhdin siivittämänä Kimiläinen lähti yrittämään ohitusta Powellista. Ohitusyritys ei näyttänyt aluksi onnistuvan, mutta Kimiläisen antama paine sai Powellin tekemään ajovirheen, jonka suomalaiskuljettaja kuittasi.

Ohituksen jälkeen Kimiläinen kaasutteli ylivoimaiseen voittoon jättäen Powellin yli viisi sekuntia taakseen. Kolmanneksi ajoi MM-sarjaa johtava britti Jamie Chadwick.

Kausi on ollut vaikea

Kimiläisen kausi on ollut vaikea, sillä avauskisan kolarissa sattunut loukkaantuminen pakotti hänet jättämään kaksi seuraavaa kilpailua väliin. Paluukisassaan Saksassa Kimiläinen ajoi viidenneksi.

–  Lääkärit ovat tehneet hienoa työtä, että olen päässyt edes sängystä ylös ja pystyin nyt ajamaan voittoon. Kiitos heille, Kimiläinen sanoi Viasatin tv-haastattelussa.

W-seriesin kärjessä on 98 pistettä kerännyt Chadwick ennen 85 pistettä kerännyttä Hollannin Beitske Visseria. Sarjan kausi päättyy 11. elokuuta Englannissa Brand Hatchin radalla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: