Patrik Laine saa murskakritiikkiä Kanadassa - Jets-tähden lausunto lytättiin typeräksi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Patrik Laine saa murskakritiikkiä Kanadassa - Jets-tähden lausunto lytättiin typeräksi: "Hänet kaupataan kahden viikon kuluessa"

Sportsnetin keskusteluohjelmassa pureuduttiin Patrik Laineen Iltalehdelle antamaan haastatteluun.

Patrik Laineen kohua herättäneen haastattelun voit lukea kokonaisuudessaan Iltalehden NHL-erikoislehdestä.

18.9.2019 11:42

Patrik Laineen kursailemattomat kommentit ovat aiheuttaneet kovaa polemiikkia rapakon takana.

Winnipeg Jetsin kanssa sopimuksesta vääntävä Laine sanoi Iltalehden NHL-erikoislehdessä julkaistussa haastattelussa, että ei ole tyytyväinen saamaansa rooliin joukkueessa.

– Sopimusneuvotteluissa yksi asia on aina se, kenen kanssa pelaa. Tuollaisilla meriiteillä mitä minulla on, jossain muualla pääsisin pelaamaan parhaiden kanssa. Jokainen, joka ymmärtää jotain jääkiekosta, tietää sen, suomalainen laukoi.

Virheliike

Patri Laine on tehnyt kolmella kaudella NHL:ssä 110 maalia runkosarjassa.

Tiistaina Jetsin pelaajat ja valmentaja Paul Maurice vähättelivät Laineen sanomisia, mutta suuren kanadalaismedian Sportsnetin keskusteluohjelmassa asia nähtiin toisesta näkökulmasta.

Tim & Sid -ohjelman Sid Seixeiro kuvailee Lainetta suorasukaiseksi nuoreksi mieheksi, joka tietää aina mitä suustaan ulos päästää. Mies sanoo arvostavansa tätä piirrettä, mutta hänen mielestään Iltalehden haastattelun anti ylitti rajan.

– Tuollainen sitaatti vaivaisi minua, jos olisin Jetsin joukkueen jäsen. Jos olisin sanotaanko Bryan Little tai Nikolaj Ehlers, Seixeiro sanoo.

– Kun olet neuvotteluvaiheessa ja alat puhua ketjukavereista, se herättää väkisinkin tunteita pukukopissa. Sitä ei voi välttää, etteikö siitä tulisi puheenaihe joukkueen sisällä. Sitä ei voi välttää, ettei tuo leviäisi kuin kulovalkea.

Seixeiron mielestä kyseessä on pohjanoteeraus Laineen uralla.

– Jos tuo käännös on oikein, se on helposti tyhmintä, mitä hän on koskaan sanonut.

Siirto tulossa?

Tim Micallef kysyy toimittajapariltaan, kuinka pitkään Laineen oikeudet vielä pysyvät Jetsillä.

– Uskon, että hänet kaupataan kahden viikon kuluessa, Teixeiro täräyttää.

– Olemme nyt pisteessä, jossa hän heittää lokaa sekä seuran että joukkuekaverien suuntaan.

Micallef nostaa esiin ohjelmassa kuullun Jets-kapteeni Blake Wheelerin näkemyksen, että ulostulo oli vain näyte pelaajan kunnianhimosta.

– Mutta jos tämä tilanne on jäytänyt joukkueessa pidemmän aikaa kuin vain tämän harjoitusleirin ajan, meillä on ongelma, Teixeiro vastaa.

Kevin Cheveldayoffilla (Jetsin GM) on nyt mahdoton tehtävä. Hänen täytyy löytää ratkaisu sopimuksen tekemiseksi ja tyynnytellä pukukoppia. Toki Paul Mauricellakin on siinä osansa. Tämä on kahdella eri osa-alueella hyvin herkkä tilanne Cheveldayoffin kannalta.

Jetsin kannalta tilanteen tekee kinkkiseksi myös se, että joukkueen kärkihyökkääjiin lukeutuvan Kyle Connor on ilman sopimusta.

Patrik Laineen Iltalehden NHL-erikoislehteen antama haastattelu kuohuttaa Kanadassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: