Valinnat jäävät sunnuntaihin – Mahdollinen pudotuspelivastus Narukerän vieraana: ”Pyrimme olemaan päätyyn asti voittamattomia kotona” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Valinnat jäävät sunnuntaihin – Mahdollinen pudotuspelivastus Narukerän vieraana: ”Pyrimme olemaan päätyyn asti voittamattomia kotona”

Joona Rajalan (19) kausi päättyi loukkaantumiseen.

14.2.2020 16:15

Narukerän vahvasti sujunut runkosarja päättyy lauantain kotiottelussa HIFK:ta vastaan. Porilaisnippu on ennen päätösottelua kärsinyt kauden aikana vain neljä tappiota, eikä yhtään niistä ole tullut kotikentällä.

Muutamaan kauteen parhaasta menestyksestä huolimatta Kerän taivaalle on kertynyt myös pilviä, sillä loukkaantumiset ovat olleet riesana viime otteluissa.

– Aina sitä toivoisi, että kaikki pelaajat olisivat käytettävissä, mutta nyt niin ei ole. Joona Rajalan ja Heikki Koiviston kausi on varmuudella ohitse, muiden tilannetta tarkkaillaan päivittäin, päävalmentaja Jani Raukko toteaa.

Runkosarjan viimeisillä kierroksilla osumaa ottivat myös Niko-Valtteri Koivula ja Ville Raukko.

Valmentaja Raukko ei halua antaa hankaluuksille suurta roolia.

– Meillä on HIFK:ta vastaan aivan kelpo kokoonpano kasassa. Pyrimme olemaan päätyyn asti voittamattomia kotona. Silloin meillä on todella hyvä mahdollisuus menestyä.

Helsinkiläisjoukkueen kiinnostavuutta viimeisen runkosarjapelin vastustajana lisää tosiasia, että kyseessä saattaa olla puolivälierien kenraaliharjoitus.

Narukerä pääsee valitsemaan

Ensimmäistä kertaa vuosiin Narukerä on valitsijana, ei valittavana, mikä on valmennukselle miellyttävä tilanne. Lauantaina kuitenkin varmistuu vasta kärkikuusikko. Häntäpään joukkueet pelaavat vielä sunnuntaina keskenään, mikä saattaa muuttaa asetelmia pudotuspeliviivan tuntumassa.

– HIFK on todennäköinen vaihtoehto meidän valinnaksemme. Vielä se silti riippuu viimeisten pelien tuloksista, sillä mikäli Akilles häviää Veiterälle perjantaina ja JPS:lle lauantaina, meillä on vielä mahdollisuus nousta toiseksi, Raukko kertaa.

– Jos olemme kolmansia, jää nähtäväksi valitseeko esimerkiksi Akilles lyhyemmän matkan.

Joukkueet pääsevät valitsemaan runkosarjan paremmuusjärjestyksessä, jolloin neljänneksi sijoittuneelle JPS:lle tai Kamppareille jää viimeinen vaihtoehto jäljelle.

Joka tapauksessa Narukerän pudotuspelitaival alkaa keskiviikkona 19. helmikuuta kello 19 Porin tekojääradalla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: