Kokenut venäläinen vakuutti Narukerän koeajalla – myös kovat kotimaiset konkarit tekivät jatkosopimukset - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kokenut venäläinen vakuutti Narukerän koeajalla – myös kovat kotimaiset konkarit tekivät jatkosopimukset

Aleksi Gorokhov pelaa tulevana talvena Narukerän keskikentällä. ­

24.9.2019 14:44

Narukerän riveissä nähdään tulevalla kaudella kaksi kokenutta venäläispelaajaa. Porilaisseurassa kuukauden koeajalla ollut Aleksei Gorokhov vakuutti otteillaan Ruotsin-leirin kahdessa ottelussa.

Vuoden sopimuksen tehnyt Gorokhov, 38, on pelannut Venäjän pääsarjassa Zorkin, Moskovan Dynamon, Volgan ja Murmanskin joukkueissa 428 ottelua kokonaistehoin 111+167=278.

– Aleksei on parantanut koko ajan. Ruotsin-leirin kaksi ottelua vakuuttivat meidät siitä, että hän on tervetullut lisä joukkueeseemme, Narukerän valmennusryhmään kuuluva Tuomas Erkkilä kertoi seuran tiedotteessa.

– Hän on erittäin sosiaalinen, ja hän on sopeutunut joukkueeseen sekä Suomeen erinomaisesti. Aleksei kertoi nauttivansa todella paljon Porissa asumisesta.

Gorokhovin lisäksi venäläisväriä Narukerään tuo 46-vuotias Rinut Shamsutov. Maailman parhaimmistoon aikoinaan kuulunut kolminkertainen maailmanmestari todisti hänkin Ruotsin-leirillä olevansa laadukas vahvistus.

Monimuotoisuutta

Lokakuussa 35 vuotta täyttävä kolminkertainen maalikuningas Tomi Mustonen tuulettaa porilaisseurassa myös alkavalla kaudella. ­

Jatkosopimuksen Narukerän kanssa ovat tehneet porilaiset konkarit Tomi Mustonen, Esa Oksanen ja Timo Niemi.

– Oksasen ja Niemen rooli tulee olemaan hieman erilainen kuin mihin ollaan totuttu. Mustonen puolestaan on edelleen sarjan parhaita maalintekijöitä, päävalmentaja Jani Raukko sanoi seuran tiedotteessa.

– Tärkein asia menestymisen kannalta on joukkueessa se, että jokainen pelaaja ymmärtää roolinsa ja on siihen vahvasti sitoutunut.

Vaikka Kerällä on meritoituneita venäläisiä, kolminkertainen maalikuningas Tomi Mustonen korostaa seuran omien kasvattien merkitystä. Hän kehuu myös joukkueen monimuotoisuutta.

– Meillä on nyt paljon maalintekoon pystyviä pelaajia. Keskikentällä meillä on useita eri variaatioihin ja syöttöihin kykeneviä pelaajia. Myös nuoret pelaajamme ovat ottaneet aimo harppauksia eteenpäin.

Narukerän mukaan ensi kauden joukkue alkaa olla kasassa. Seuran tavoitteena on tehdä vielä sopimuksia muutaman nuoren pelaajan kanssa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?