Kalle Tuominen Sveitsin mestariksi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kalle Tuominen Sveitsin mestariksi: ”Huikea fiilis!” – toinen porilainen pelaa Viron liigan mestaruudesta

Floorball Köniz juhli mestaruutta perinteisin menoin.

17.4.2019 10:29 | Päivitetty 17.4.2019 13:00

Porilainen Kalle Tuominen on voittanut 18-vuotiaiden Sveitsin mestaruuden salibandyssa Floorball Könizin riveissä. Finaalivastustaja Unihockey Tigers Langnau kaatui otteluvoitoin 3–2, ja viimeinen ottelu päättyi selvästi Könizin 7–2 voittoon.

Vaihto-oppilasvuotta Sveitsissä viettävä Tuominen kehui varsinkin finaaliotteluiden tunnelmaa.

– Koko finaalisarja oli todella tasainen. Viimeisissä otteluissa oli paikalla noin 500 katsojaa, joten tunnelma otteluissa oli loistava. Kokonaisuudessaan ihan huikea fiilis!

Alkukautta lukuun ottamatta Kalle Tuominen pelasi joukkueensa puolustuksen ykkösparissa.

– Kun kausi alkoi, valmentajamme ei halunnut peluuttaa minua puolustuksessa ja jouduin pelaamaan hyökkääjänä. Valmentaja kuitenkin vaihtui kesken kauden ja pääsin itselleni tutumpaan rooliin.

Floorball Könizin riveihin Tuominen löysi tiensä, koska ei halunnut lopettaa itselleen tärkeää harrastusta.

– En halunnut lopettaa salibandya vaihdon takia ja Köniz vaikutti hyvältä seuralta. Kauden päätyttyä voin sanoa, että olin oikeassa sen suhteen, vitsailee tuore Sveitsin mestari.

Kalle Tuominen alppimaisemissa.

Vaihto-opiskeluvuotta on jäljellä vielä kaksi kuukautta. Tämän ajan nuorukainen aikoo käyttää kavereidensa kanssa oleskeluun sekä matkustamiseen.

Porilainen kertoo saksan kielen oppimisen olleen yksi tärkeimpiä syitä, miksi lähti juuri Sveitsiin. Tämäkin taito on tullut matkalla opittua.

– Sveitsissä pututaan paljon tavallista saksaa sekä sveitsinsaksaa. Siinä on ollut omat haasteensa, mutta kyllä se saksan kieli jo ihan hyvin taittuu!

Myös toinen porilainen finaalissa

Toinen porilaispelaaja, Lari Nikmo pelaa parhaillaan Viron liigan finaaleja. Toisen polven salibandypelaaja on SBS Porin 2000-luvun taitteen kapteenin ja tukijalan Petri Nikmon poika.

Tallinnalaista TTÜ SK:ta edustava 23-vuotias Nikmo on tehnyt neljässä loppuottelussa tehot 3+1. Ottelusarjan TTÜ–Sparta ratkaiseva viides finaali pelataan torstaina Tallinnassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos