Conor McGregor tienaa 80 miljoonaa paluuottelustaan, UFC-ura on silti vaakalaudalla - Urheilu - Satakunnan Kansa

Conor McGregor tienaa 80 miljoonaa paluuottelustaan, UFC-ura on silti vaakalaudalla – asiantuntija muistuttaa kovista kohtaloista

Conor McGregorin tuleva ottelu Donald Cerronea vastaan voi määrittää hänen uransa jatkon.

18.1.2020 22:05

Conor McGregor palaa UFC-häkkiin yli vuoden kestäneen tauon jälkeen.

Alla on tyly tappio kevyensarjan Habib Nurmagomedovia vastaan. Sen myötä irlantilaisvapaaottelija putosi painoluokan kirkkaimmasta kärjestä.

Varhain sunnuntaiaamuna McGregor kohtaa yhdysvaltaltalaisen Donald Cerronen Las Vegasissa. Ottelu mitellään painoluokkaa ylempänä, välisarjassa.

Vapaaotteluvalmentaja ja Unibetin Ylilyönti-podcastin asiantuntija Jaakko Dahlbacka pitää McGregorin kuntoa yhtä mystisenä kuin varmasti moni muukin.

–  Kaikki hänen oman Youtube-tilinsä, UFC:n ja ESPN:n videot antavat aika puolueellisen näkökulman McGregorin kunnosta.

–  Absoluuttisen realistista kuvaa on hyvin vaikea saada. McGregor on kuitenkin korkean tason urheilija ja taidoiltaan ensiluokkainen. Mitä on tapahtunut vuodessa ja mikä on päivän kunto? Se on ihan puhdasta arvailua, Dahlbacka pohtii.

UFC:lle McGregor on edelleen äärimmäisen kannattava ottelija, kohuista huolimatta. Muun muassa MMA Fighting -sivusto uutisoi maanantaina, että irlantilaisen odotetaan tienaavan 80 miljoonaa. Siihen on arvioitu tv-tuotot, sponsorisopimukset ja ottelupalkkio.

Tällä hetkellä on vaikea arvioida, haluaako McGregor tosissaan palata vielä UFC:n huipulle vai rahastaa vielä kun voi.

– Jos nyt tulee tappio, niin polku menestymiselle on vaikeaa. Kun tietojen mukaan hän tienaa tästä 80 miljoonaa, niin tappion jälkeen motivaatio lähteä tekemään muutoksia olisi ihan nollassa, Dahlbacka uskoo.

Pitää muistaa, että McGregor-nimi myy muuallakin kuin UFC-häkissä. Hän on ehtinyt tuoda markkinoille jo oman viskinsäkin.

–  McGregor voi rahastaa muuallakin, oli se sitten viskillä tai Hollywoodissa.

–  Kuten ex-nyrkkeilijä Marvin Hagler on sanonut, on vaikea lähteä aamuviideltä lenkille, kun herää silkkipyjama päällä, Dahlbacka sanoo.

Vertaus nyrkkeilijään

Kamppailulajien asiantuntija Dahlbacka muistuttaa, kuinka eri lajeissa on nähty romahduksia sen jälkeen, kun ensin on noussut ryysyistä rikkauksiin.

Hyvä esimerkki on nyrkkeilijä Andy Ruiz Junior, joka tyrmäsi Anthony Joshuan raskaansarjan MM-titteliottelussa. Hän kuitenkin menetti mestaruuden takaisin vuoden 2019 lopussa.

–  Jos nyt ajatellaan Andy Ruizia, niin hänhän sanoi Joshua-tappion jälkeen, ettei harjoittelu ollut juurikaan maistunut, kun oli ensin tienannut hyvät rahat voitosta.

30-vuotias Ruiz ilmoitti hävityn mestaruuden jälkeen lopettavansa uransa.

Vuotta vanhemman McGregorin ylle tummia pilviä luovat viime vuoden kohut. Häntä epäiltiin kahdesti seksuaalirikoksesta, ja lopulta hän sai sakot pahoinpitelystä. Eivätkä nämä ole hänen uransa ainoita kuoppia.

–  Eihän ole sellaista rahasummaa, jota ei saisi hassattua. McGregor on sanonut tienanneensa loppuelämäkseen rahat, mutta sekoilulla voi tipahtaa nopeasti pohjalle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut