Tässä ovat Suomen Dohan MM-joukkueen onnistujat ja alisuorittajat - Urheilu - Satakunnan Kansa

Tässä ovat Suomen MM-joukkueen onnistujat ja alisuorittajat – ”SE-miehen onneton taaperrus jatkuu edelleen”

Lassi Etelätalo onnistui Dohassa erittäin hyvin, varsinkin kun ottaa huomioon hänen vammahistoriansa.

7.10.2019 15:07

Doha

Dohan MM-kisat ovat nyt jo yleisurheiluhistoriaa. Suomi ei saavuttanut kisoissa yhtään mitalia, ja pistesijojakin tuli vain yksi. Sen toi keihäsmies Lassi Etelätalo sijoittumalla neljänneksi.

Sen ansiosta Etelätalo on luonnollisesti suomalainen tähtiurheilija. Koko muu joukkue tulee kaukana hänen takanaan.

Lassi Etelätalo ☆☆☆☆

Viimeisenä keihäsmiehenä kisoihin. Oli matkalla vuonna 2014 jopa 90 metrin heittäjäksi, kunnes ajautui piinaavaan vammakierteeseen. Historia huomioiden on todella arvostettavaa, että nousi maailman neljän parhaan joukkoon. Mihin olisi päässyt ilman vammoja?

Anne-Mari Hyryläinen ☆☆

Taisteli kisojen kuumimpana yönä tolkuttomissa olosuhteissa maratonilla sijalle 19. Se on eurooppalaisittain hieno saavutus, vaikka kaikki maailman parhaat eivät olleet viivalla. 41-vuotias konkari pystyy parantamaan ensi vuonna kaudella 2018 tullutta ennätystään 2.28.53.

Sara Kuivisto ☆☆

Ainoa suomalainen, joka teki aavikolla ennätyksensä. Paransi tonnivitosen aikaansa kymmenyksellä. Hyvän pelihuumorin omaava maileri saattaa olla kova luu ensi kesänä Pariisin EM-kisoissa.

Krista Tervo ☆☆

Aikuisten MM-kisojen ensikertalainen täytti paikkansa. Kiskaisi lekansa ennen juhannusta SE-lukuihin 70,18, jäi aavikolla kauden parhaastaan vajaat kaksi metriä.

Nooralotta Neziri ☆☆

Otti Dohassa oman paikkansa kotimaan aitakuningattarena. Välierän tulos 12,89 oli kauden paras veto – se on aina kova juttu. Ilman heinäkuun terveysmurheita vanha ennätys 12,81 olisi taatusti mennyt rikki. Startit eivät Qatarissa olleet parhaita mahdollisia.

Nooralotta Neziri (kesk.) teki aavikolla kauden parhaan suorituksensa 12,89.

Kristiina Mäkelä ☆☆

Vaikka loppukilpailun jumbosijasta muistetaan vain tunteikas avautuminen epäonnistumisen jälkeen, sijoitus maailman kahdentoista parhaan joukkoon loikan kaltaisessa lajissa ansaitsee aplodit. Ominaisuuksia pitäisi olla päälle 14,50 suoritukseen.

Reetta Hurske ☆☆

Erinomainen kausi, hieman tasapaksu loppu. Dohassa minimitavoitteeseen, eli välieriin. Kauden viimeinen kisa meni viimeisillä metreillä väistelyksi, kun kilpasisko mätkähti manselaisen radalle.

Alisa Vainio ☆☆

Hoiperteli maratonilla viimeiset kymmenen kilometriä ennakkoluulottoman taktiikkansa myötävaikutuksesta, mutta pääsi maaliin sijalla 26. Se oli erittäin tärkeä asia henkisesti. Omaa edelleen valtavan potentiaalin, mutta terveyden on kestettävä viime vuosia paremmin.

Jarkko Kinnunen ☆☆

Nokialaisen ennätysjuna on jo mennyt, mutta sitkeyden perikuva tuli taas maaliin asti viidenkympin kammokävelyssä. Sijaluku 20 on ihan tyydyttävä suoritus.

Annimari Korte ☆☆

Kuten urheiluasiantuntija Toni Roponen jo elokuun alussa totesi, Kortteen kauden paras juoksu nähtiin jo heinäkuussa. Dohassa minimitavoite, eli välieräpaikka. Kaksi vetoa aikaan 12,97.

Ella Junnila

Makeasta kaudesta jäi hapan sivumaku heikon MM-karsinnan vuoksi. Kesällä tullut vamma söi parhaan vireen.

Maria Huntington

Tuupertui rajun vatsamurheen kourissa lämmittelyhallin pukuhuoneeseen ennen toisen kisapäivän alkua. Joutui muutamaksi tunniksi sairaalaan ongelmien vuoksi. Terveyden pettämiselle ei voi tietysti mitään, mutta kisojen avauspäivä ei ottelussa sujunut parhaalla mahdollisella tavalla.

Maria Huntington tuupertui seitsenottelussa vatsaongelmien vuoksi.

Wilma Murto

Seiväskarsinnan 435 ei ole kesän tulostasoon nähden epäonnistuminen, mutta 21-vuotiaan huippukyvyn pitäisi liikkua lähempänä viittä kuin neljää metriä. Vuonna 2016 tullut juniorien ME 471 on enää kaukainen muisto. Kaipaa urheilullisuutta.

Taika Koilahti

Tavoitteena ennen karsintaa oli 640–670. Jäi tulokseen 635. MM-finaaliin olisi riittänyt 653. Turkulainen pääsi neljässä kilpailussa kesän aikana yli 653 ja hyppäsi ennätyksekseen 669. Valitteli väsymystä karsinnan jälkeen.

Simo Lipsanen

SE-miehen onneton taaperrus jatkuu. Karsinnassa 16,47 ja hyvää yötä. Ura liukuu jyrkässä alamäessä. Pakko tehdä muutoksia tai muuten ominaisuuksiltaan erinomainen loikkaaja muistetaan yhden hypyn ihmeenä.

Simo Lipsanen epäonnistui raskaasti kolmiloikan karsinnassa.

Camilla Richardsson

Jäi estekarsinnoissa 18 sekuntia heinäkuussa tulleesta ennätyksestään. Eväät oli syöty jo ennen Qatarin-matkaa.

Oliver Helander

”Voi tulla vaikka MM-kulta tai täydellinen romahdus ja karsiutuminen finaalista”, luki Iltalehden analyysissä ennen kisoja. Tuli jälkimmäinen. Kylki- ja olkapääongelmat häiritsivät juhannuksen liki 87-metrisen jälkeen. Koko kaudella vain 21 kilpailuheittoa ja alle 10 heittotreeniä.

Aku Partanen

Hapenottokyvyltään maailman eliittiä. Hennoista mitalisaumoista on puhuttu jo pari vuotta. Dohassa tuli neljäs perättäinen 50 kilometrin arvokisakävely, joka jäi kesken. Kärsi huimauksesta pari päivää ennen starttia.

Topi Raitanen

Kauden 2018 EM- ja maaottelusankari pehmeni aavikolla. Jäi alkueränsä kahdeksanneksi ajalla 8.32,44. Kesäkuussa tullut ennätys on 11 sekuntia parempi. Ennen Dohaa tullut räkätauti söi miestä.

Antti Ruuskanen

Kaiken piti olla kunnossa, mutta keihäskarsinnasta tuli totaalinen floppi. Valmentaja Jyrki Blom otti syyt niskoilleen. Hän piti valmistautumista liian löysänä. Maalina oleva Tokion olympiakulta vaikuttaa saavuttamattomalta. Edellinen huippukaari, 88-metrinen, kesäkuulta 2016.

Antti Ruuskanen repäisi karsinnassa hyvin vaisusti 75 metriä.

Ei arviota:

Tiia Kuikka

Ei päässyt sairastumisen takia mukaan 50 kilometrin kävelyyn.

Elmo Lakka

Valmistautuminen jäi niin torsoksi viime hetkillä varmistuneen MM-kisalipun vuoksi, ettei alkueräkarsiutumista kannata ruotia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos