Therese Johaug jyrähti koronarikkureille: ”Ohjeita on noudatettava” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Therese Johaug jyrähti – vaatii ihmisiä tottelemaan koronamääräyksiä: ”Tässä on nyt kyse yhteisöstä, ei siitä, mikä on parasta kullekin yksilölle”

Therese Johaug vaatii Dagbladetin haastattelussa ihmisiä tottelemaan koronamääräyksiä.

Therese Johaug jyrähti Dagbladetin haastattelussa koronarikkureille.

10.4.2020 15:25

Vielä kolme viikkoa sitten Norjassa ihmisiä ei juuri kiinnostanut koronavaroitukset ja -ohjeet. Esimerkiksi urheilukeskuksissa treenattiin yhdessä terveysviranomaisten kielloista huolimatta.

Tilanne on nyt jo hieman parantunut, vaikka edelleen esimerkiksi Tufteparkenin urheilupuistossa monet harjoittelevat lähekkäin ilman käsineitä.

Hiihtotähti Therese Johaug latasi ”koronarikkureille” suorat sanat Dagbladetin haastattelussa.

– Ihmisten on mentävä itseensä ja noudatettava ohjeita, joita saamme viranomaisilta, Johaug jyrähti.

– Kaikkien on lähdettävä tähän mukaan mahdollisimman nopeasti. Tässä on nyt kyse yhteisöstä, ei siitä, mikä on parasta kullekin yksilölle, nainen jatkoi.

Norjassa on todettu jo yli 6 000 koronatartuntaa. Tauti on vienyt perjantaihin mennessä jo 108 ihmisen hengen.

Johaug on itse pyrkinyt pitämään etäisyyttä kaikkiin läheisiinsä.

– Se on tuskaa, kun ei saa nähdä perhettä. Tämä on rankkaa kaikille, kun ei voi olla perheiden ja ystävien kanssa, kuten olemme tottuneet. Mutta se pitää vain kestää. Tämä päättyy vielä hyvin, Johaug valaa uskoa.

Hiihtokuningattaren omaan treeniarkeen korona ei ole vaikuttanut niin paljon kuin monilla muiden lajien urheilijoilla. Huhtikuu olisi muutenkin ollut rauhallinen hiihtäjillä.

– Maastohiihdon edustajat ovat melko onnekkaita tällä hetkellä. Tämä ei vaikuta meihin niin paljon, koska kautemme oli jo melkein päättynyt ja edessä on hiljainen jakso. Me voimme juosta, treenata lihaskuntoa kotona, hiihtää, pyöräillä ja niin edelleen, Johaug luettelee.

– Ajattelen enemmän niitä, joiden tavoitteena oli kilpailla Tokion olympialaisissa tänä kesänä. Mutta kaiken kaikkiaan huippu-urheilu on nyt vähemmän tärkeää, kun koko maailmalla on edessään terveyshaaste, Johaug muistuttaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut