Pikajuoksija Coleman vaatii anteeksipyyntöä antidopingtoimistolta: ”Tällainen vaikuttaa henkisesti, ja sille ei voi asettaa hintalappua” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pikajuoksija Coleman vaatii anteeksipyyntöä antidopingtoimistolta: ”Tällainen vaikuttaa henkisesti, ja sille ei voi asettaa hintalappua”

Christian Coleman vaatii anteeksipyyntöä kokemastaan haitasta.

12.9.2019 14:30

New York

Pikajuoksija Christian Coleman vaatii Yhdysvaltain antidopingtoimistolta Usadalta anteeksipyyntöä dopingepäilystä. Colemania uhkasi kilpailukielto, kun Usada väitti hänen antaneen vuoden aikana kolme kertaa puutteellisia olinpaikkatietoja dopingtestausta varten. Usada perui syytöksen syyskuun alussa.

Coleman, 23, julkaisi Youtube-palvelussa parikymmenminuuttisen videon, jossa hän kertoi syytöksen tahranneen mainettaan.

– Kun tällaisia tietoja vuotaa julki, niitä ei voi enää pysäyttää. Ihmiset luovat oman mielikuvansa ja tarinansa tästä ja minusta. Yksin se tahraa maineeni, Coleman sanoi.

– Tällainen vaikuttaa henkisesti, ja sille ei voi asettaa hintalappua. Mielestäni ansaitsen julkisen anteeksipyynnön.

Coleman kertoi menettäneensä yli 150  000 dollaria mahdollisia palkkioita, kun hän joutui kilpailemisen sijaan vastaamaan syytöksiin.

– Onnekseni minulla on varaa asianajajaan ja kilpailujen jättämiseen väliin, mutta joitakin muita voisi uhata Usadan jyrän alle jääminen.

Coleman saavutti sadalla metrillä MM-hopeaa 2017. Hän on kauden tilastokärki ajalla 9,81.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: