Porilainen urheilufani myy FC Jazzin mestaruusvuoden lippunsa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Porilainen urheilufani myy FC Jazzin mestaruusvuoden lippunsa brassien nimikirjoituksilla – hyväntekeväisyyshuutokauppa päättyy lauantaina mestaruuspelin lopussa

Sami Viitasaaren kaapista löytyy FC Jazzin lippu, joka saa uuden kodin viikonloppuna.

Sami Viitasaari myy netin huutokauppasivustolla FC Jazzin lippua joukkueen mestaruusvuodelta 1993. Lipussa on neljän brassipelaajan nimikirjoitukset.­

7.5.2020 11:40 | Päivitetty 7.5.2020 11:41

Porilainen Sami Viitasaari on odottanut tilaisuutta, jolloin hänen on aika luopua keräilyharvinaisuudestaan.

Kyseessä on FC Jazzin legendaarisen mestaruusvuoden 1993 fanilippu kaikkien joukkueessa pelanneiden neljän brasilialaisen, Luiz Antonion, Piracaian, Rodrigon ja Dionision nimikirjoituksilla. Puumerkit ovat haalistuneet ajan saatossa, mutta ovat edelleen näkyvissä.

Viitasaari arvelee, ettei mistään löydy välttämättä toista samanlaista lippua.

Isälle siivu

Satakunnan Kansan ja FC Jazzin masinoima nostalgialähetys vuoden 1993 mestaruuspelistä FC Jazz–MyPa sai Viitasaaren ottamaan yhteyttä Satakunnan Kansan urheilutoimitukseen.

Urheilufani haluaa lisätä oman kortensa kekoon antamalla lippunsa myyntiin ja lahjoittamalla tuoton FC Jazzille sekä ToVelle, jonka miehiä hän tunnustaa enemmänkin olevansa. FC Jazz saa myyntihinnasta 75 prosenttia, ToVe 25.

Pieni ”vero” loppusummasta kuitenkin menee. Myyjän pelisilmästä nimittäin kertoo, että hän haluaa ojentaa tuotoista 16,80 euroa eli mestaruuspelin aikaisen 100 markkaa isälleen sen aikaisista uhrauksista. Lopputuotto jää kokonaan porilaisille jalkapalloseuroille.

– En tee itse lipulla enää mitään, mutta uskon, että jollekin sille voi olla isokin arvo. Minulla on omat muistoni siitä hetkestä, kun sain nimikirjoitukset ja FC Jazz voitti kultaa. Se riittää minulle, Viitasaari sanoo.

Hän laittoi lipun satasen lähtöhinnalla myyntiin Huuto.netiin alkuviikolla. Tarjouksia on jo tullut, ja niitä ehtii asettaa lauantaihin kello 18.30 saakka.

Lopullinen myyntihinta kerrotaan suorassa lähetyksessä FC Jazz–MyPa-retropelin päätyttyä noin kello 19.

Katsomo viritetty terassille

Viitasaari on luonnollisesti jo ostanut viiden euron hintaisen lipun lauantain otteluun FC Jazzin kotisivuilta.

– Asennan parasta aikaa televisiota terassille, että pystyn katsomaan pelin siellä. En muista nähneeni ottelua koskaan jälkikäteen nauhalta. Itse pelipäivästä on päällimmäisenä mielikuva, että se ihmismäärä stadionilla oli jotain aivan älytöntä, Viitasaari fiilistelee.

Mestaruuspelin lähetys alkaa Satakunnan Kansan sivuilla tulevana lauantaina studio-osuudella jo kello 16. Itse ottelu pääsee vauhtiin Ville Kuusisen uudelleenselostamana tuntia myöhemmin. Studiossa vieraina ovat asiantuntija Tomi Leivo-Jokimäki ja mestaruuspelissä vastapuolilla pelanneet Piracaia (FC Jazz) sekä Saku Laaksonen (MyPa).

Luiz Antonion tervehdys

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?