Heikkinen hiihti nousujohteisesti - Urheilu - Satakunnan Kansa

Heikkinen hiihti nousujohteisesti: "Röthen peesissä oli kansainvälistä vauhtia"

Matti Heikkinen hyötyi Norjan Sjur Röthen vauhdista.

17.3.2019 18:59

Uransa tähän kauteen lopettavan Matti Heikkisen 30. sija oli suomalaisittain parasta maastohiihdon maailmancupin 15 kilometrillä Falunissa. Heikkinen hiihti vapaalla hiihtotavalla nousujohteisen kilpailun ja hyötyi eri kierroksella olleen norjalaisen Sjur Röthen peesistä.

–  Röthen peesissä oli kansainvälistä vauhtia, Heikkinen kuvasi Ylen tv-haastattelussa.

Heikkinen kiertää maailmancupin loppuun asti, joten hän on mukana ensi viikolla Kanadan päätöskiertueella.

–  Kanadasta minulla on erittäin huonoja ja erittäin hyviä muistoja. Siellä on luvassa kovimmat puistohiihdot, mitä maapallolta löytyy, Heikkinen sanoi.

Quebecissä maailmancupin päätöskisat hiihdetään helpoilla laduilla.

Falunissa voittajaksi hiihti Venäjän Aleksandr Bolshunov ennen kolmea norjalaista. Toiseksi hiihtänyt Martin Johnsrud Sundby taipui voittajalla 8,9 sekunnilla, Didrik Tönseth oli kolmas ja Röthe neljäs. Yhdeksänneksi kiilasi Andorran 22-vuotias Ireneu Esteve Altimiras, joka ylsi ensimmäistä kertaa urallaan kymppisakkiin maailmancupissa.

Bolshunov kisaa vielä maailmancupin kokonaisvoitosta Norjan Johannes Hösflot Kläbon kanssa. Kläbo oli Falunissa 19:s.

Heikkinen jäi Bolshunovin tahdista minuutin ja 45 sekuntia. Heikkiselle puoli sekuntia hävinnyt Perttu Hyvärinen oli 31:s. Kilpailussa nähtiin myös kaksi Jämin Jänteen hiihtäjää: Markus Vuorela oli 48:s ja Antti Ojansivu 58:s.

Iivo Niskanen jäi kisasta viime hetkellä pois. Ylen mukaan hän ei tuntenut oloaan normaaliksi. Niskanen ei ole myöskään lähdössä maailmancupin päätöskiertueelle Kanadaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut