Herola jäi niukasti maailmancupin kymmenen kärjestä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Herola jäi niukasti maailmancupin kymmenen kärjestä

Ilkka Herola päätti maailmancupin mielestään taisteluvoittoon.

17.3.2019 18:54

Ilkka Herola luonnehti yhdistetyn maailmancupin päätöskilpailussa Schonachissa irronnutta kuudetta sijaa taisteluvoitoksi. Herola hiihti takaa-ajajien joukossa ja napsi tasaiseen tahtiin sijoituksia.

Hiihtoon lähdettiin lauantaisen varakilpailun tuottamassa järjestyksessä, ja Herolan lähtöpaikka löytyi 1.22 minuuttia kärkeä jäljessä sijalta 14.

–  Ihan kiva tuohon sijoitukseen on kausi päättää. Tietysti harmittavaa, että niin lähelle jäi kokonaiskilpailun top-kymppi. Viides sija olisi riittänyt, mutta ei auta, Herola tuumi puhelimitse.

Voiton vei norjalainen Jarl Magnus Riiber, joka oli varmistanut cup-mestaruuden hyvissä ajoin. Herola päätyi cup-pisteissä 11:nneksi.

Sunnuntainen huipennus kuvasi samalla melko hyvin koko kautta.

–  Kausi oli alkuun vaikea, mutta jäi kuitenkin aika hyvä maku ehkä just sen takia, että ne vaikeudet selätettiin.

Herola paransi kauden mittaan henkilökohtaista parastaan sekä maailmancup- että arvokilpailusijoituksissa.

–  Loppukausi oli uran parasta tekemistä. Tuli paljon kohokohtia, hän sanoi.

Kehitysideoita löytyy

Koko yhdistetyn maajoukkue oireili kauden mittaan mäessä. Homma parani loppua kohden, ja petraamista on määrä jatkaa.

–  Ei puhuta mistään ihmeellisistä asioista. Etsitään keinoja, joilla pystytään vakioimaan hyppääminen sille tasolle mitä se parhaimmillaan on. Isoimmat jutut on kauden sisällön rytmityksessä ja ehkä joissain pienissä teknisissä jutuissa välinepuolella. Otetaan koko ajan pieniä askelia eteenpäin, Herola kertoi.

Päävalmentaja Petter Kukkonen oli samoilla linjoilla kauden kulusta.

–  Alku huono, loppua kohti koko ajan parempaan ja parempaan päin. Muutamia hienoja päiviä joukossa, voitto ja podium-sijoituksia, mutta kyllä ensi kaudella pitää olla paljon parempia, Kukkonen linjasi.

Herola ja Eero Hirvonen voittivat parisprintin Lahdessa helmikuussa, ja Herola ylsi kahdesti toiseksi henkilökohtaisissa kilpailuissa.

Kukkonenkin kiteyttää kehitystarpeen siihen, että hiihto kulkee, mutta hyppy ei.

–  Meillä on paljon ideoita, aika merkittäviäkin asioita. Kyse on myös taloudesta, ja on ajateltu tiettyjä henkilöjuttuja. On etsitty joukkueeseen mäkisuksista, -puvuista ja -monoista vastaavaa teknikkoa. Ja totta kai valmentajan pitää mennä peilin eteen ja miettiä, miten hyppäämistä opetetaan, Kukkonen ruoti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut