LP-Vampulan kausi päättyi katkerasti - Urheilu - Satakunnan Kansa

LP-Vampulan kausi päättyi katkerasti – Passari Paananen taisteli, vaikka raskaus toi pahoinvointia ja ajatus karkasi vaippoihin: "Äiti miusta tulee! Toivottavasti yhtä hyvä kuin omastani"

LP-Vampula pelasi historiansa parhaan kauden, vaikka sunnuntaina tulikin pettymys. Passari Iida Paanasta ei ensi kaudella joukkueessa nähdä. Valmentaja Dario Dobreskov saattaa jatkaa, mutta muitakin vaihtoehtoja on.

17.3.2019 21:35

Sunnuntai oli tunteikas ilta LP-Vampulalle ja erityisesti ykköspassari Iida Paanaselle.

Huittislaisjoukkueen hieno liigakausi päättyi syvältä kouraisseeseen 2–3 (15–25, 21–25, 25–18, 25–15, 11–15) -vierastappioon Kuusamossa.

Pallo-Karhut vei jännittävän puolivälieräsarjan voitoin 3–2 ja jatkaa mitalijahtiansa välierissä.

Suurimmat tunnevyöryt liikkuivat Paanasen sisällä.

Viides puolivälierä päätti pelintekijän lentopallouran ainakin toistaiseksi. Paananen keskittyy nyt onnelliseen perheenlisäykseen.

–Mie jään mammalomalle näistä mikasakinkereistä. Joooo-o, totta se on! Äiti miusta tulee! Toivottavasti yhtä hyvä kuin omastani, Paananen viestitti.

Samalla hän pyysi anteeksi joukkuekavereiltaan.

–En pystynyt antamaan parastani etenkään kevätkauden peleissä. Liikkeet loiveni, varovaisuus valtasi ja voimataso valui tiimalasin hiekan tavoin olemattomiin. Ja saattoi miulla ajatuskin välillä karata vaunuihin ja vaipan vaihtoon, Paananen pahoitteli.

Pahoinvointi lisääntyi merkittävästi puolivälierien pitkillä bussimatkoilla Kuusamoon. Niinpä Paananen joutui jättämään neljännen kamppailun kokonaan väliin.

Hän tuli sunnuntaiseen ratkaisupeliin omalla kyydillänsä ja taisteli kentällä urheasti reilut neljä erää.

Muutoksia luvassa

Vampulan välieräpaikka ei jäänyt todellakaan Paanasesta kiinni.

Vampula olisi pitänyt mielellään Paanasen, mutta passaritilannetta pitää miettiä uudestaan. Hienosti tuurannut Tuuli Metsäkoivu kuuluu ilman muuta huittislaisjoukkueen suunnitelmiin.

Muitakin muutoksia on luvassa. Manageri Timo Talvitie myönsi suoraan, että kansainvälistä uraa rakentavat Claire Felix ja Kia Bright jatkavat matkaansa suurella todennäköisyydellä.

–Tuskin meillä on mahdollisuuksia pitää heitä, koska kummankin rahallinen arvo nousi tällä kaudella niin paljon. Enkä edes tiedä, ovatko he halukkaita jäämään Suomeen, Talvitie myönsi.

Vampula pelasi historiansa parhaan kauden serbialaisen Darko Dobreskovin komennossa. Aikakirjoihin jää kuudes sija, mutta se ei kerro kaikkea. Puolivälierätaistot olivat vahvoja avausottelun lammastelua lukuun ottamatta.

–Dobreskovin jatkopesti on mahdollinen, mutta muitakin ehdokkaita löytyy, Talvitie kommentoi.

Talvitie antoi joukkueelle täyden tunnustuksen upeasta puolivälieräsarjasta.

–Teimme matkat pelaajille niin helpoiksi kuin ne voi tehdä bussimatkoilla. Järjestimme pelaajille makuupaikkoja omilla järjestelyillä. En usko, että lopputulos olisi ollut toinen, vaikka olisimme hakanneet 30 000 euroa lentoihin, Talvitie lohkaisi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut