VaLePalla taas mestarin ilme - Urheilu - Satakunnan Kansa

VaLePalla taas mestarin ilme – "Kaikki oivalsivat, ettei mitään tule ilmaiseksi"

VaLePan tehokaksikko Tommi SIirilä (vas.) ja Mikko Esko eksyttivät Savo Volleyn torjujia jokaisessa onnistuneessa pallossa. Jukka Lehtonen ja Antti Siltala olivat jo myöhässä tilanteesta.

17.3.2019 22:11

VaLePan ilme on muuttunut täydellisesti vajaassa kahdessa viikossa.

Kun sastamalalaisjoukkue hävisi ensimmäisen puolivälierän Kokkolan Tiikereille, maajoukkuesentteri Tommi Siirilä antoi kirpeän arvion.

–Peli oli yhtä aneemista kuin se on ollut viime viikkoina. Paljon pitää muuttua, jos aiomme saada edes jonkinvärisen mitalin, Siirilä täräytti.

Kaivattu muodonmuutos on saatu.

VaLePa tyrmäsi Savo Volleyn ensimmäisessä välierässä tylyin lukemin 3–0 (25–22, 25–13, 25–17) ja esitti kotiyleisölleen kauden parasta peliä.

Finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa. Niinpä ottelusarja on vielä alkutekijöissään. On kuitenkin selvää, että tyrmäävä startti nosti VaLePan pelaajien itsetuntoa entisestään.

–Nyt kentällä nähtiin vapautunut VaLePa. Savo parantaa varmasti peliään jatkossa, mutta kuinka paljon. Jos jatkamme samaan malliin, niin hyvää seuraa, Siirilä innostui.

Mistä tämä täyskäänne tuli?

–Tiukka Tiikerit-sarja teki meille ilmiselvästi terää. Kaikki oivalsivat, ettei mitään tule ilmaiseksi. Nyt olimme valmiina ensimmäisestä pallosta lähtien.

Siirilä otti verkon haltuunsa mestarin ottein. Hän tehtaili keskimiehelle komean saldon 15/+10 ja kruunasi iltansa viidellä mojovalla torjunnalla.

Maajoukkuesentteri liikkuu nyt paljon terävämmin kuin sydäntalven vaikeina hetkinä.

–Pelaaminen on nyt paljon helpompaa, kun kroppa on kunnossa.

VaLePan erinomainen syöttöpeli helpotti Siirilän urakkaa puolivälieräavauksessa.

– Kun aloitukset purivat niin hyvin, oli helppo pysyä mukana vastapuolen passarin pelinrakentelussa, Siirilä myönsi.

VaLePa vyöryi kovin odotuksin Sastamalaan saapuneen Savon yli laajalla rintamalla. Nivusvaivoistaan toipunut Niko Suihkonen onnistui erinomaisesti (15/+12). Toinen laituri Erik Sunbderg kokosi itsensä upeasti alun vastaanottovaikeuksien jälkeen ja pelasi lopun erittäin vahvasti.

Savon ratkaisut jäivät lähes täysin Olli-Pekka Ojansivun varaan. Muiden antama tulituki jäi olemattomaksi. Andrus Raadik hyytyi jopa pakkaselle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut