Vampula hukkasi etsikkoaikansa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vampula hukkasi etsikkoaikansa – Pallo-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

LP-Vampulan ensimmäinen pudotuspelivoitto tuli uudella kotiareenalla.

12.3.2019 21:48

Ei kelvannut, ei!

LP-Vampulan liigajoukkueelle avautui tiistai-iltana loistava tilaisuus isoon ryöstöön Kuusamon Pallo-Karhujen salista, mutta huittislaisvieras hukkasi etsikkoaikansa kaikissa tappioerissä.

Vaikka kotijoukkue hermoili hirmuisesti paineen alla, näihin ympyröihin kokematon Vampula ei pystynyt tarttumaan hetkeen.

Pallo-Karhut selviytyi lopulta piinapenkistä lukemin 3–1 (25–27, 25–22, 25–21, 25–22) valtavasta virhemäärästä huolimatta ja siirtyi puolivälieräsarjassa 2–1-johtoon.

Kuusamolaisjoukkue pääsee hakemaan ratkaisevaa välieräkiinnitystä jo perjantai-illan myöhäiskamppailussa Huittisissa.

Kolmannen kamppailun perusteella voitto on kaikkea muuta kuin varma.

Vampula huomasi, ettei vastustajan lyömiseen vaadita ihmeitä.

Niinpä avainkysymys kuuluu nyt, miten paljon huittislaisjoukkueelta löytyy tahtoa.

Ovatko kaikki varmasti valmiita kolmannelle pitkälle Kuusamon-matkalle?

Toinen ja kolmas puolivälierä ovat todistaneet, että Vampulalla on edelleen täydet mahdollisuudet Pallo-Karhujen pudottamiseen. Neljän parhaan joukkoon eteneminen vaatii kuitenkin parempaa hermojen hallintaa.

Vampula olisi voinut hankkia katkaisupaikan itselleen kotiyleisön eteen, mutta kantti petti useampaan otteeseen.

Vampula johti toista erää parhaimmillaan jo 11–4, kolmatta 10–4 ja neljättä vielä tilanteessa 19–18, mutta pallo alkoi polttaa ratkaisuhetkillä aivan liikaa.

Etenkin brassilaituri Nayara pehmeni kohtalokkaasti juuri silloin, kun ulkomaalaisvahvistukselta olisi kaivattu apua. Sama pätee amerikkalaiseen Kia Brightiin.

Vierasvoittoa suorastaan tyrkytettiin, kun Pallo-Karhujen pelaajat tekivät virheen toisensa perään kovissa menestyspaineissa.

Amerikkalaissentteri Claire Felix yritti sytyttää Vampulaa parhaansa mukaan. Felixin hienoon saldoon (15/+13) sisältyi viisi torjuntaa. Hakkuri Iina Andrikopoulou loisti varsinkin alussa ja kokosi lopulta lukemat 16/+12.

Tähän mennessä Vampula on ollut suurimmissa vaikeuksissa Pallo-Karhujen ruotsalaissentterin Jonna Wasserfallerin painavien hyppysyöttöjen kanssa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos