Päivän vetovihje - Urheilu - Satakunnan Kansa

HIFK ollut tällä kaudella vahvoilla Tapparaa vastaan – täyden panoksen pelissä päivän vire ratkaisee kuitenkin voittajan

Tapparan Niko Ojamäki ja HIFK:n Atte Engren kohtaavat Hakametsässä.

12.3.2019 15:29

Liigassa taistelu pudotuspeliasetelmista käy kiivaana. Päivän kuumin kamppailu on tarjolla Hakametsässä.

Päivän kiinnostavin peli

Tappara–HIFK-pelissä luodaan vahvasti asemia Liigan tulevia pudotuspelejä ajatellen.

Tappara varmistaisi kolmen pisteen voitolla runkosarjan kakkossijan ja HIFK puolestaan tarvitsee kaikki mahdolliset pisteet turvatakseen sijoituksensa kuuden joukkoon. Ottelu on siis kummallekin joukkueelle täyden panoksen peli.

Kauden aikaisemmissa keskinäisissä kohtaamisissa HIFK on ollut niskan päällä voittamalla kaksi ja yhden päätyttyä varsinaisella peliajalla tasan. Tulokset noissa peleissä ovat olleet pelitapahtumiin nähden oikeudenmukaisia.

Tosin viimeisin keskinäinen on joulukuun lopulta, joten näille ei tässä vaiheessa kannata kovin suurta painoa antaa.

Tämän hetken viretekijät nousevat tänään ratkaisevaan rooliin. Kumpaakin voi pitää tällä hetkellä hyvävireisinä. Tapparalla on alla kolme peräkkäistä voittoa, eivätkä HIFK:n tappiot Pelicansille ja HPK:lle muuta kovin paljon isoa kuvaa sen nousuvireestä.

Kokoonpano-osastolla molemmilla joukkueilla on pullat suht hyvin uunissa. Tapparalta puuttuu Otso Rantakari, mutta joukkueen puolustus kestää tuon hyvin. HIFK:lta puuttuu ratkaisupelaajista vain Teemu Eronen. Tästä marginaalinen vähennys.

Veikkaus on ottelussa muuhun markkinaan nähden HIFK-myönteinen, ja niin olen itsekin. Ottelun voittajasta on vaikeaa löytää maistuvaa pelattavaa.

Maalimäärällisesti Veikkaus odottaa pelistä runsasmaalista, eikä tuohonkaan oikein ole huomauttamista. Elementit runsasmaalisuudelle ovat olemassa ottelun tärkeydestä huolimatta.

Jännitysvedoksi paras pelivalinta on kohteen 8480 Tappara yli 2,5 maalia kertoimella 1,68.

Peli alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Pitkävedossa on tiistaina tarjolla pari hyvää rajatapausta. Toinen löytyy Liigasta ja toinen Englannin Mestaruussarjasta.

Liigassa annan SaiPa–KalPa-ottelussa painoa Veikkausta enemmän motivaatiotekijöille ja pidän kotijoukkuetta Veikkauksen näkemystä suurempana suosikkina.

SaiPa on varmasti kiinnostunut saamaan ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle kotiedun Ilvestä vastaan ja siihen päästäkseen sen on käytännössä pakko ottaa tästä pelistä kolme pistettä (kohde 9958, kerroin 1,78). Peli alkaa kello 18.30.

Englannin Mestaruussarjassa Sheffield United on pitänyt kotonaan maalinsa puhtaana kuusi peliä putkeen. Maaliodottamaakaan se ei ole noissa peleissä laskenut vastustajille yhteensä 2,4 maalia enempään.

Suoritus on hurja ja korostaa joukkueen erittäin hyvin toimivaa puolustuspelaamista. Sheff. U:n vastustaja Brentford ei ole sarjan vähämaalisin tai heikoimman hyökkäyksen joukkue, mutta silti sillä on ehkä edelleen hieman turhan runsasmaalinen maine.

Toki kotonaan Brentford jyrää vahvan hyökkäysvoittoisella pelityylillään, mutta vieraissa se osaa pelata puolustavamminkin. Olisin yllättynyt, jos Brentford tähän peliin tulisi kovin hyökkäävästi.

Sheffield Unitedin maalin puhtaana pysymisestä kohteessa 9163 luvattu 2,95 kerroin on melko suuri. Peli alkaa kello 21.45.

Päivän pelit: Ei pelejä

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 16/39, palautusprosentti 73.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: