Päivän vetovihje - Urheilu - Satakunnan Kansa

Jokerit selkä seinää vasten – maalinteon onnistuttava tänään tai kausi päättyy katastrofiin

Jokerit ja Peter Regin ovat tänään totitsen paikan edessä. Tehoja kaivataan, sillä kapteenin saldo pudotuspeleissä on 0+0.

5.3.2019 11:34

Tiistain ottelu löytyy KHL:n pudotuspeleistä. Jokerit on tänään sarjan viidennessä ottelussaan Dinamo Moskovaa vastaan selkä seinää vasten.

Tappio tarkoittaisi koko kauden epäonnistumista.

Päivän kiinnostavin peli

Päivän jännittävin peli on tarjolla KHL:n pudotuspelisarjasta Jokerit–Dinamo Moskova. Vaikka Jokerit ei ole pelanneet toistaiseksi mitenkään erityisen heikosti moskovalaisia vastaan, on joukkue tappion päässä aikaisesta kesälomasta.

Alkukauden esityksiin ja tavoitteisiin peilaten putoaminen jo tässä vaiheessa olisi lähinnä katastrofi.

Periaatteessa Jokereilla olisi pelilliset elementit haastaa Dinamo, voittaa tämä peli ja mennä jopa jatkoon. Henkiset ja psykologiset tekijät suosivat kuitenkin aika paljon moskovalaisia.

Dinamon menestyskulku Jokereita vastaan on viime vuosina ollut lähes uskomaton. Joukkue on voittanut viidestätoista edellisesti keskinäisestä pelistä neljätoista (14!). Tämä antaa tiukassa paikassa henkistä tukea ja niin sanotusti yhden maalin anteeksi.

Sarjan neljässä pelissä Jokerit on voittanut laukaukset kohti maalia yhteensä 160–92, mutta maalit ovat menneet Dinamolle 13–6.

Vaikka Jokerien maalivahtipelaaminen on epäonnistunut oikeastaan vain toisessa pelissä, löytyy tänäänkin ratkaisun avaimet siltä osastolta.

Dinamo on tällä hetkellä niin hyvässä moodissa, että Janis Kalninsilta vaaditaan huippu-onnistuminen. Myös Jokerien maalintekosektorin miesten on tänään viimeisteltävä aikaisempia otteluita tehokkaammin.

Katse kannattaa tässä mielessä kiinnittää etenkin Sakari Manniseen, Nicklas Jenseniin ja John Normaniin.

Vedonlyönnillisesti Veikkaus pitää Jokereita noin 56 prosenttisena suosikkina. Kovin paljon tuohon arvioon ei ole nokan koputtamista, joskin itse ehkä antaisin Dinamolle prosentin pari enemmän.

Maalimääriä ajatellen pelit ovat olleet melko runsasmaalisen oloisia. Panosten kasvaessa maalimäärillä on taipumusta hieman pudota. Siitä huolimatta pidän tämän ottelun parhaana pelivalintana yli 4,5 maalia kertoimella 1,78 kohteesta 7494. Ottelu alkaa 18.30.

Päivän paras vetovihje

Päivän paras pitkävetohaku on alle 4,5 maalia KHL:n pudotuspeliottelussa Magnitogorsk–Salavat.

Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset tässä sarjassa ovat olleet luonteiltaan hyvin vähämaalisia kahdesta "repsahdustuloksesta" huolimatta. Peli on ollut jopa odotettuakin varovaisempaa ja hitaampitempoisempaa.

Kun lisäksi kummallakin joukkueella on hyvät maalivahdit, on pelin normaali kuva vähämaalinen – Veikkauksen arvioita ja kertoimia vähämaalisempi. Alle 4,5 maalista kohteessa 7439 luvattu 1,80 on hyvä tarjous.

Päivän pelit: Ei pelejä

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 15/36, palautusprosentti 75.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos