Therese Johaug häikäisi MM-kisoissa – Saksan maajoukkuevalmentaja muistutti dopingmenneisyydestä: "Tulokset ovat mielestäni outoja" - Urheilu - Satakunnan Kansa

Therese Johaug häikäisi MM-kisoissa – Saksan maajoukkuevalmentaja muistutti dopingmenneisyydestä: "Tulokset ovat mielestäni outoja"

Therese Johaugin mitalikaappi täydentyi Seefeldissä kolmella MM-kullalla.

3.3.2019 18:10

Ensimmäisissä arvokisoissaan sitten vuoden 2015 kilpaillut Therese Johaug oli Seefeldin MM-kisojen hiihtokuningatar. Syksyllä 2016 julki tulleesta dopingkärystään 18 kuukauden kilpailukiellon saanut Johaug palasi maailmancup-laduille marraskuussa Rukalla, ja 30-vuotiaan norjalaisen meno on ollut siitä lähtien suorastaan mykistävää.

Johaug on kilpaillut marraskuun lopun jälkeen maailmancup- ja MM-kisastartit huomioiden yhteensä 10:ssä normaalimatkan kilpailussa ja voittanut ne kaikki. Seefeldin MM-kisoissa Johaug voitti ensin yhdistelmäkilpailun, sitten 10 kilometrin perinteisen ja lauantaina 30 kilometrin yhteislähdön. Viimeksi mainittu oli Johaugilta täysin ylivoimainen näytös, kun hän karkasi muilta jo muutaman kilometrin matkanteon jälkeen ja hiihteli kaikessa rauhassa uransa kymmenenteen MM-kultaan.

Norjassa Johaugin suorituksista on tietysti otettu kaikki ilo irti, mutta muualta hiihtomaailmasta hänelle löytyy myös omat epäilijänsä. Yksi tällainen on Saksan maajoukkuevalmentaja Peter Schlickenrieder, joka laukoi lauantain kilpailun jälkeen vihjailevia kommentteja Johaugin dopingmenneisyydestä.

–Minun täytyy sanoa, että Johaugin tulokset ovat mielestäni outoja. Valehtelisin, jos väittäisin, että tuo on normaalia. Hän karkasi muilta maisemiin. Hänellä on myös oma taustansa. Se on huvittavaa, Schlickenrieder sanoi VG:n mukaan saksalaiselle ZDF:lle.

–Meidän täytyy jatkaa dopingin vastaista taisteluamme. On tärkeää, että lajimme on puhdas, Schlickenrieder jatkoi myöhemmin.

Saksalaiskollegan kommentit kantautuivat Norjan maajoukkuevalmentajan Vidar Löfshusin korviin eikä tämä arvatenkaan innostunut.

–On mahdollista, että hän (Schlickenrieder) tulee kulttuurista, jossa toisiin ihmisiin ei luoteta. Se on erikoista. Meillä on hyvät välit saksalaisten kanssa, ja tällaiset lausunnot saavat minut pettymään, Löfshus sanoi VG:n mukaan.

–Olen pettynyt mutta en yllättynyt siitä, ettei hän ymmärrä ja syyttää siksi Thereseä moisesta.

Myös Johaug tavoitettiin kommentoimaan saksalaisluotsin lausuntoja.

–Hän saa ajatella niin. Nämä ovat olleet minulle mahtavat kisat. Olen todella, todella, todella onnellinen, Johaug sanoi VG:lle.

–Olen kärsinyt rangaistukseni. En voi enää mitään sille, mitä on tapahtunut. Suhtaudun antidopingtyöhön erittäin myönteisesti. Minut on testattu näissä kisoissa useita kertoja. Se on mielestäni hyvä juttu.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut