Syvän itsetutkiskelun paikka – LP-Vampula jäi pahasti Pallo-Karhujen jyrän alle puolivälieräavauksessa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Syvän itsetutkiskelun paikka – LP-Vampula jäi pahasti Pallo-Karhujen jyrän alle puolivälieräavauksessa

LP-Vampulan Iina Andrikopoulou pääsi kohtuullisiin lukemiin Kuusamoa vastaan.

8.3.2019 22:40

LP-Vampulan pelaajilla oli syvän itsetutkiskelun paikka pitkällä paluumatkalla Kuusamosta Huittisiin.

Suurin toivein pudotuspeleihin lähtenyt huittislaisjoukkue koki pahan mahalaskun perjantai-illan puolivälieräavauksessa.

Pallo-Karhut tyrmäsi Vampulan rumin lukemin 3–0 (25–15, 25–12, 25–20).

–Pelissä oli ylilatautumisen piirteitä. Puurrettiin ja puskettiin väkinäisesti. Normaalia rentoutta ei löytynyt missään vaiheessa, Vampulan manageri Timo Talvitie harmitteli.

Vampula sai pelinsä jollain tavalla jengoilleen vain kolmannessa erässä. Silloin vierasjoukkue johti parhaimmillaan kolmella pisteellä (7–4) ja nousi vielä lopussa kahden pisteen päähän (20–22).

Omat virheet veivät kuitenkin toiveet pelin venyttämisestä.

Vampulan pelaajien henkilökohtaiset saldot vajosivat perjantaina toinen toistaan synkemmiksi. Vain Iina Andrikopoulou (11/+2) pääsi kohtuullisiin lukemiin. Brassilaituri Nayara jäi peräti kahdeksan pistettä pakkaselle.

Pallo-Karhut vyöryi Vampulan yli laajalla rintamalla. Ykköstykki Trine Kjelstrup (13 pistettä) sai vahvinta tukea Jonna Wasserfallerilta (12). Ruotsalaisen pisteistä peräti viisi tuli ässäsyötöillä.

–Vaikka Kuusamo otti meistä niskalenkin, hartiat eivät ole vielä lähelläkään molskia. Olen sataprosenttisen varma, että sunnuntaina on täysin toinen tahti. Katselut on nyt katseltu, Talvitie vakuutti.

Puolivälieräsarja jatkuu sunnuntai-iltana Huittisten uudessa Tahto-areenassa. Samalla Vampula pääsee pelaamaan vihdoin historiansa ensimmäisen pudotuspelin kotisalissa.

Tähän mennessä Vampulan on pitänyt hakea pelipaikka muualta, koska Leijonankita ei täyttänyt SM-liigan pudotuspelivaatimuksia.

Huittislaisjoukkue vieraili edelliskausilla kaksi kertaa Loimaalla sekä kerran Sastamalassa ja Oripäässä.

Pallo-Karhut metsästää edelleen ensimmäistä SM-mitaliansa kuumeisesti. Rajusti satsannut kuusamolaisjoukkue on voittanut toistaiseksi vain yhden pudotuspelisarjan – Woman Volleyn kevään 2017 puolivälierissä.

Vastapainoksi on tullut katkera tappio viidestä pudotuspelisarjasta: puolivälieristä 2015 (Kangasalle 2–3), puolivälieristä 2016 (OrPolle 2–3), välieristä 2017 (HPK:lle 0–4), pronssiotteluista 2017 (OrPolle 1–2) ja puolivälieristä 2018 (LiigaPlokille 1–3).

Niinpä mitalijahtiin on tullut pakonomaisia piirteitä. Tämä on aiheuttanut omat lieveilmiönsä, joista ikävin oli päävalmentaja Tuomas Alatalon erottaminen noin puolitoista kuukautta sitten.

Siitä lähtien työtä on jatkanut serbialaisluotsi Zvonko Nikolic.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos