Sunnuntain vetovihjeet - Urheilu - Satakunnan Kansa

Evertonista ei ole heittämään kapuloita Liverpoolin mestaruusrattaisiin – edellisestä Merseysiden derbyn sinisestä voitosta aikaa kohta yhdeksän vuotta

Edellinen Merseysiden derby päättyi Liverpoolin voittoon viime hetken maalilla.

3.3.2019 8:00

Sunnuntain mielenkiintoisin otatus nähdään Goodison Parkilla, missä Everton yrittää katkaista Liverpoolia vastaan 16 ottelun voitottoman putkensa.

Päivän kiinnostavin peli

Päivän kiinnostavin peli on Valioliigan Everton–Liverpool. Liverpoolin mestaruushaaveiden ohella ottelun hauskin jännitettävä asia on se, pystyykö Everton vieläkään voittamaan Liverpoolia näissä derbyissä sitten lokakuun 2010. Joukkueet ovat Valioliigassa pelanneet tuon päivämäärän jälkeen 16 derbyä, eikä Everton ole kertaakaan onnistunut nappaamaan kolmea pistettä (saldo 7–9–0 maalit 28–11).

Vaikka Everton viimeksi vahvasti Cardiffia vastaan (voitti 3–0) pelasikin, ei juuri mikään viittaa sinisen osapuolen menestykseen Merseysiden paikallisessa. Liverpool sai viimeksi niin ikään katkaistua hieman nihkeämmän jaksonsa Watfordin kustannuksella (5–0 voitto). Tähän peliin Liverpool pääsee oikeastaan pitkästä aikaa hyvissä fiiliksissä.

Ainoan selkeän kysymysmerkin Liverpoolin (menestyksen) ylle luo oikeastaan vain Mohamed Salahin alavire. Joukkueen maalitykki on kaikissa kilpailuissa tämän kalenterivuoden puolella onnistunut tekemään Poolille vain kolme maalia. Joko Salah tähän peliin ryhdistäytyy?

Evertonin osalta huomio kannattaa niin ikään kiinnittää kärkihyökkääjä Richarlisonin heikkoon vireeseen. Richarlison on onnistunut tämän vuoden peleissään tekemään vielä jopa maalin vähemmän kuin Salah. Kaksi osumaa kymmeneen peliin ei ole riittävä saldo Richarlisonille Evertonin menestymistä ajatellen.

Vetomielessä pidän Liverpoolia tässä yhtä vahvana suosikkina kuin Veikkauskin, eli jännitysvedon voi periaatteessa valita kummalta puolelta tahansa. Maalimäärällisesti derbyt ovat viime vuosina olleet pääsääntöisesti vähämaalisia. Kertoimet ovatkin nyt aika vahvasti vähämaalisuuden suunnassa, joten ehkä tässä voisi jopa kokeilla yli 2,5 maalia. Peli alkaa kello 18.15.

Päivän paras vetovihje

Päivän parhaat pitkävetohaut löytyvät La Ligan otteluista. Sekä Real Sociedad–Atletico Madrid että Valencia–Athletic Bilbao -ottelut vaikuttavat erittäin vähämaalisilta. Kummassakin ottelussa molemmat joukkueet ovat niin kompakteja ja tarkkaan peliin pystyviä yhdistelmiä, että ilman erikoisia sattumia näissä peleissä ei monta maalia nähdä.

Atletico Madrid on La Ligan vähämaalisin joukkue. 76 prosenttia kaikista sen peleistä on päättynyt alle 2,5 maalin tulokseen. Vieraissa lukema on peräti 83 prosenttia. Kun Real Sociedadkin lähtee tähän peliin puolustusvoittoisesti, toteutuu alle 2,5 maalin tulos tässä useammin kuin kaksi kertaa kolmesta. Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyi Madridissa 2–0 ja tuossa pelissä maaliodottamaa kertyi yhteensä alle kahden maalin verran.

Valencia–Athletic ottelussa kannattaa huomioida vierasjoukkueen pelin merkittävä tiivistyminen Gaizka Garitanon tultua ruoriin. Myös tässä molemmat joukkueet kuuluvat maalimäärällisesti aivan sarjan vähämaalisimpien joukkueiden kastiin. Valencian alle 2,5 maalia prosentti on 72 prosenttia ja Athleticin 64 prosenttia. Kauden ensimmäinen keskinäinen päättyi 0–0 yhteismaaliodottamalla 1,4 maalia.

Jotain samansuuntaista voi nytkin realistisesti odotella. Vetoihin harkinnan arvoisia tapauksia ovat kohteen 7773 alle 2,5 maalia (kerroin 1,48) sekä kohteen 7794 alle 2,5 maalia (kerroin 1,58). Ottelut alkavat kello 19.30 ja 21.45.

Päivän pelit: Ei pelejä

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 15/31, palautusprosentti 85.

Eniten Merseysiden derbyjä

Neville Southall (Everton) 41

Ian Rush (Liverpool) 36

Bruce Grobbelaar (Liverpool) 34

Alan Hansen (Liverpool) 33

Kevin Ratcliffe (Everton) 32

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut