Mitalisankari uupui pahasti: "On tosi rankkaa olla norjalainen naishiihtäjä" - Urheilu - Satakunnan Kansa

Mitalisankari uupui pahasti: "On tosi rankkaa olla norjalainen naishiihtäjä"

Heidi Weng ei ole tällä kaudella yltänyt kolmen joukkoon yhdessäkään henkilökohtaisessa kisassa.

25.2.2019 18:03

Heidi Weng lähti kaksi vuotta sitten Lahdesta kolmen MM-mitalin kanssa kotiin. Mitaleista kaksi oli kultaista. Hänellä oli viestikullat myös kaksista aiemmista MM-kisoista, mutta Lahdesta irtosi jättipotti.

Taivas näytti olevan auki Wengille olympiakaudella 2017–18.

Weng loisti vielä Tour de Skillä alkuvuodesta 2018, mutta kuntopajatso tyhjeni ja Etelä-Korean keikasta tuli raskas. Hän ei yltänyt kahdeksatta sijaa korkeammalle millään matkalla ja putosi viestijoukkueista.

Se kaikki oli hänelle liikaa.

–Harjoittelin viime vuoden huhtikuusta kesäkuuhun saakka paljon huonommin kuin aiemmin. En vain jaksanut enää. Olin aivan puhki, Weng kertasi Seefeldissä.

Nainen oli paahtanut täydellä höyryllä vuosikaudet. Keho ja mieli väsyivät. Osaltaan se johtui kivikovasta kilpailutilanteesta, joka Norjan vallitsi ja edelleen vallitsee.

–Taistelu vastuusta on niin ankaraa. Toivon, että pääsen kympille ja viestiin. On tosi rankkaa olla norjalainen naishiihtäjä. Joka päivä pitää mennä älyttömän kovaa, Weng sanoi skiathlonin jälkeen.

Toive kympistä toteutui, viestipaikasta ei ole vielä tietoa.

Weng sanoo, ettei ole läheskään samassa kunnossa kuin Lahdessa 2017. Hän ei ole päässyt kolmen joukkoon yhdessäkään kauden henkilökohtaisista kisoista. Ei edes maailmancupin ulkopuolella.

Lauantain skiathlonissa Weng oli seitsemäs 22 sekuntia mitalista. Se oli kohtuullinen avaus kisaurakalle.

Weng, 27, löi tallitoverinsa (Madshus) Krista Pärmäkosken 13 sekunnilla. Suomalainen kuvaili perinteisen osuuden suksiaan aavistuksen hitaiksi, norjalainen kehui välineitään vuolaasti.

Pärmäkoski kertoi maanantain infossa panevansa aina merkille, millaisilla suksilla Weng on liikkeellä. Tietoa he eivät suoranaisesti vaihda.

Tiistaina on jälleen kiperien kalustopäätösten aika.

Weng on sitä mieltä, ettei kukaan voi kukistaa Therese Johaugia kympillä, eikä myöskään lauantain 30 kilometrillä.

–Johaug on uskomattomassa kunnossa. Yritämme lyödä hänet kevään maailmancupeissa, mutta Seefeldissä se ei ole mahdollista. Therese on niin vahva, vaikka hänellä on kovat paineet menestyksestä, Weng kehuu maannaistaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: