Päivän vetovihje - Urheilu - Satakunnan Kansa

Colorado saanut sätkyn – ketjulotto on sytyttänyt joukkueen hirmuliekkiin

Colorado on noussut kompuroinnin jälkeen alkukauden tasolle. Winnipeg sai siitä todisteen viime viikolla.

25.2.2019 12:03

Maanantain pelipoiminta on NHL:n suomalaisottelu Colorado–Florida. Kahden hyvävireisen joukkueen kohtaamisesta on syytä odotella vauhdikasta ja runsasmaalista.

Päivän kiinnostavin peli

Colorado hävisi tammi-helmikuun vaihteessa kymmenen pelin putkestaan yhdeksän. Alkukaudesta hurmanneen joukkueen pudotuspelipaikkakin alkoi näyttää helmikuun puolessa välissä jo epätodennäköiseltä. Valmennuksen ratkaisu hajottaa alkukauden tehoketju Gabriel Landeskog–Nathan MacKinnon–Mikko Rantanen näyttää kuitenkin tepsineen, sillä Colorado on tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa maalierolla 20–4 ja pisteen päässä pudotuspelipaikasta.

Kolmessa viime ottelussa tehomiehet ovat pelanneet joka kerta eri ketjuissa ja hieman eri koostumuksissakin. Saaliina on ollut voitot Winnipegistä 7–1, Chicagosta 5–3 ja Nashvillesta 5–0.

Myös Florida pääsee tähän peliin kelvollisista asetelmista, sillä se on voittanut viidestä viime pelistään neljä. Pudotuspelipaikka on kaukana, mutta ei vielä tavoittamattomissa. Suomalaisittain herkullista on se, että Floridan Aleksander Barkov on tällä hetkellä NHL:n kuumin pelaaja. Barkov on kirjauttanut neljään viime peliin tehot 6+5.

Urheilullisesti ja vedonlyönnillisestikin on mielenkiintoista, jatkuuko Coloradon "hajota ja hallitse" -leikki kuinka pitkään koko ajan uusiksi menevillä ketjuilla. Veikkaus on aika Colorado-myönteinen, ja itse hakisinkin vetoja ehkä mieluummin Floridan menestysten puolelta.

Maalimäärällisesti joukkueet ovat olleet viime aikoina runsasmaalisia. Tämä näkyy nyt jo liikaakin maalimääräkertoimissa; sen osaston edullisin tarjous on kohteen 4470 alle 6,5 maalista luvattu 1,60.

Peli alkaa ensi yönä kello 4.

Päivän kiinnostavin peli -osaston vuoden vetosaldo on tähän mennessä 52 vihjettä, 33 osumaa ja palautus 135 prosenttia.

Päivän paras vetovihje

Päivän parhaat pitkävetohaut löytyvät KHL:n tänään käynnistyvien pudotuspelien ottelusta Magnitogorsk–Salavat. Veikkaus on niin paljon kallellaan kotijoukkueen suuntaan, että lähes kaikki Salavatin menestyksistä tarjotut kertoimet ovat kiinnostavia. Parhaita tapauksia ovat suoran voiton 4,00 (kohde 2296) sekä tasoitusvedon 2,05 (kohde 2298). Molemmat ovat markkinoiden korkeimmat kertoimet. Lisäksi myös koko pelin alle 4,5 maalista luvattu 1,95 (kohde 2303) on jonkin verran mielenkiintoinen tarjous.

Veikkaus on saattanut hieman ylireagoida joukkueiden runkosarjan lopun tuloksiin. Magnitogorsk taisteli pitkään jopa konferenssinsa kärkipaikasta (ja kotiedusta pitkälle kevääseen).

Vastaavasti Salavat oli runkosarjan lopussa jo monen ottelun ajan jumissa lopullisessa sijoituksessaan. Tämä tietenkin näkyi joukkueiden erilaisena motivoitumisena ja erilaisina panoksina viimeisissä peleissä.

Magnitogorsk voitti kuudesta viimeisestään viisi ja vastaavasti Salavat hävisi neljä viimeisestä viidestä runkosarjan pelistään. Näihin ei nyt kannata suurta huomiota kiinnittää.

Toki Magnitogorsk on joukkueista muutenkin hieman vahvempi, mutta Salavat on edelleen todella yllätysvalmis porukka maalivahti Juha Metsolan pelatessa huipputasollaan. Lisäksi playoffs-sarjan avauspeli on aina keskimääräistä alttiimpi yllätykselle. Veikkauksen rajut näkemykset voi haastaa. Peli alkaa kello 16.

Päivän paras vetovihje -osaston vuoden vetosaldo on tähän mennessä seuraava: 77 vihjettä, 38 osumaa ja palautus 97 prosenttia.

Päivän pelit: Ei pelejä

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 12/24, palautusprosentti 88.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: