Lotta Lepistö viimeisen etapin voittoon Valenciassa – "Ihan jees viikko takana" - Urheilu - Satakunnan Kansa

Masentavan urheilusunnuntain valopilkku: Lotta Lepistö viimeisen etapin voittoon Valenciassa – "Ihan jees viikko takana"

Lotta Lepistö opetti kolme vuotta pääkaupunkiseudun nuorille kuskeille joukkueessa ajamista.

24.2.2019 18:12 | Päivitetty 24.2.2019 19:02

Lotta Lepistö kiri jälleen yhden voiton Trek-Segafredo tallilleen Espanjassa Setmana Ciclista Valenciana etappiajon viimeisellä etapilla. Voitto oli Lepistön toinen kisassa, sillä hän voitti myös toisen etapin perjantaina.

Viimeiselle etapille lähdettiin eilisen etappivoittajan Clara Koppenburgin johtaessa turvallisella lähes 50 sekunnin erolla kokonaiskisaa. Odotettavissa oli siis mahdollisesti massakiriin päättyvä etappi, jonka tiedettiin sopivan Lepistölle kohtuullisen hyvin alkupuoliskon isosta noususta huolimatta.

Etapin voitto ratkaistiinkin perjantain tapaan lopun massakirissä. Etapin alkupuolella olleessa mäessä Lepistö joutui antamaan hieman keulalle periksi, mutta alamäessä hän nousi nopeasti takaisin tiimikavereidensa avustuksella. Mäen jälkeen etappia värittivät lukuisat iskut, joissa myös Lepistö oli mukana, mutta näistä mikään ei mennyt maaliin asti.

–Viimeiset kymmenen kilometriä kisasta olivat aika hektiset ja meiltäkin kaatui yksi kuski. Jäljellä olleet tiimikaverit tekivät kuitenkin tosi hyvää työtä leadoutissa, Lepistö kertoo kisa loppuvaiheista.

–Avasin kirin ehkä 350 metriä ennen maalia, koska lopussa oli vielä yksi kurvi, josta oli vain 100 metriä maaliin, että tulisin siihen ensimmäisenä. Italian Elena Cecchini tuli kuitenkin kurvissa ohi, mutta onneksi lyhyellä loppusuoralla pystyin vielä kirimään ohi. Ihan jees viikko siis takana, Lepistö jatkaa.

Cecchini oli lopulta etapin toinen ja Coryn Rivera kolmas.

Lepistön entinen tallikaveri Clara Koppenburg säilytti johtonsa kokonaiskilpailussa. Näin Lepistöä ja Koppenburgia valmentavan suomalaisen Tommi Martikaisen valmennustiimiin saatiin kaksi ammattilaisvoittoa samana päivänä. Lepistön sijoitus kokonaiskisassa oli 51:s.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut