Venäjä vei koripallon MM-paikan Suomen edestä – "Me jätettiin kaikki kentälle, mutta se ei riittänyt" - Urheilu - Satakunnan Kansa

Venäjä vei koripallon MM-paikan Suomen edestä – "Me jätettiin kaikki kentälle, mutta se ei riittänyt"

Jamar Wilson oli Suomen paras pistemies Venäjää vastaan.

24.2.2019 17:12

Suomi hävisi koripalloilun MM-karsinnassa Venäjälle 76–91 ja karsiutui syksyn MM-lopputurnauksesta. Suomi oli pitkään kiinni voitossa, mutta viimeisellä neljänneksellä Venäjä jyräsi ohi.

Suomen parhaat pistemiehet olivat Jamar Wilson (18), Tuukka Kotti (13) ja Mikko Koivisto (11). Venäjän tehokkain oli 22 pistettä heittänyt Dmitri Kulagin.

Suomi johti ensimmäisen puoliajan jälkeen pistein 38–37. Toisen puoliajan Suomi aloitti 12–3-nykäyksellä ja pakotti Venäjän aikalisälle. Ensimmäisen kerran kentälle tullut Juho Nenonen upotti heti sisään päästyään kolmosen levyn kautta tilanteeseen 55–49. Mikko Koiviston kolmonen lisäsi Suomen johdoksi 60–49 ja kolmen neljänneksen jälkeen Suomi johti 65–58.

Tilanteessa 67–64 Koivisto heitti kolme vapaaheittoa ohi ja seuraavassa hyökkäyksessä Andrei Vorontshevitshin kolmonen tasoitti pelin ensimmäisen kerran (67–67), kun neljännestä oli jäljellä runsaat kahdeksan minuuttia.

Sergei Baburinin kolmonen vei Venäjän 74–71-johtoon, kun peliaikaa oli runsaat viisi minuuttia. Aikalisän jälkeen Alexander Madsen tasoitti Petteri Koposen syötöstä tekemällään kolmen pisteen pelillä.

Vorontshevitshin kaksi kolmosta veivät Venäjän 82–76-johtoon kaksi minuuttia ennen loppua. Viimeisen naulan Suomen arkkuun heitti Dmitri Khostov, jonka vaikea kolmonen tilanteeseen 86–76 runsas minuutti ennen loppua oli ratkaisu.

–Venäjä on tosi kova joukkue. Olen tosi ylpeä jokaisesta jätkästä. Me jätettiin kaikki kentälle, mutta se ei riittänyt. Venäjä oli liian kova. Tämä on urheilua, ei voi mitään, Suomen kapteeni Shawn Huff sanoi Yleisradion tv-haastattelussa.

–Me tultiin hirveällä intensiteetillä peliin, mutta Venäjä vastasi. Venäjä oli tänään parempi, Huff sanoi.

Kotti loisti alussa

Suomen joukkueeseen liittynyt Petteri Koponen aloitti ottelun vaihdossa. Ilman ykköspelinjohtajaansakin Suomi sai erinomaisen lähdön otteluun.

Torstaina Ranskaa vastaan ilman ainuttakaan pelitilannekoria jäänyt Tuukka Kotti teki Suomen 11 ensimmäisestä pisteestä 9 ja johti Suomen 17–8-johtoon viiden minuutin pelin jälkeen. Koposen ensimmäinen heitto oli kolmonen, joka vei Suomen 20–8-johtoon.

Kotin riisto ja siitä juostu lay up vei Suomen 28–10-johtoon runsaan kahdeksan minuutin pelin jälkeen ja pakotti Venäjän ottamaan jo toisen aikalisänsä.

Suomi heitti avausneljänneksellä kakkosensa lähes 77 prosentin tarkkuudella (10/13), kun Venäjä sai sisään vain 25 prosenttia kakkosistaan.

Toisen neljänneksen alussa Venäjä nosti puolustuksensa intensiteettiä, pysäytti Suomen hyökkäysliikkeen ja avasi 8–0-nykäyksellä. Suomen johto oli kutistunut 8 pisteeseen (22–30), kun Suomi otti aikalisän. Venäjä jyräsi kuitenkin edelleen Suomen korin alle ja tuli jo kolmen pisteen päähän (32–35), kun Henrik Dettmann pyysi jälleen aikalisän neljä minuuttia ennen puoliaikaa.

Venäjän aggressiivisen puolustuksen onnistumisesta kertoi, ettei Suomelle merkitty toisella neljänneksellä ainuttakaan korisyöttöä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut