Jämin Jänteen Vuorela nousi alle 23-vuotiaiden Suomen mestariksi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Jämin Jänteen Vuorela nousi alle 23-vuotiaiden Suomen mestariksi

Markus Vuorelalle kelpasi vain voitto.

24.2.2019 16:01

Jämin Jänteen Markus Vuorela kirkasti sunnuntaina lauantain pronssimitalinsa kultaiseksi, kun Kuopiossa ratkaistiin alle 23-vuotiaiden sarjan mestaruus 15 kilometrin vapaalla tyylillä takaa-ajona.

Lauantaina toiseksi sijoittunut Juuso Haarala ei lähtenyt matkaan, eli Vuorela lähti toisena 28 sekuntia myöhemmin kuin Lauri Lepistö.

–Ajatus oli että vain voitto kelpaa. Lähdin ajamaan Lauria kiinni ja sainkin noin kympin kohdilla hänet. Pelkäsin vähän hänen kirikykyään ja päätin yrittää ratkaisua ennen loppua. Hän jäi, onneksi kerran kävi näinkin päin, Vuorela sanoi.

Takaa tuli myös Lahdessa asuva ja Sami Jauhojärven valmentama Aleksi Parttimaa lujaa. Parttimaa nousi toiseksi, mutta Vuorelan mestaruus tuli

4,5 sekunnin erolla.

–Seuraava iso kilpailu on Latviassa ensi viikonloppuna Skandinavia Cup.

Jos siellä pääsee jollain matkalla kymmenen parhaan joukkoon, niin se vastaisi pistesijaa maailmancupissakin, Vuorela sanoi.

Perjantaina sprintissä hopeaa ottanut Leo Rantahalvari oli nyt kolmas 20-vuotiaiden 15 kilometrillä. Mitali oli Säkylän Urheilijoita aiemmin edustaneen Rantahalvarin 14:s nuorissa.

–Hiihdin lähes koko matkan Ruuskasen Arsin peesissä, puoli kilometriä ennen maalia repäisin ja hän putosi. Tämä oli viikonlopun paras kilpailuni. Minäkin lähden Latviaan, sprintti on siellä päämatka, Rantahalvari sanoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut