Yhdistetyn miehet heittivät lekkeriksi tärkeän parikisan aattona: "Eero, kerrohan lapsuudestasi" - Urheilu - Satakunnan Kansa

Yhdistetyn miehet heittivät lekkeriksi tärkeän parikisan aattona: "Eero, kerrohan lapsuudestasi"

Ilkka Herola (vas.) ja Eero Hirvonen ovat vahvoja hiihdossa, mutta mäkivire voisi olla parempikin.

24.2.2019 10:30

Odotukset sunnuntain yhdistetyn parikisaan pienenivät huomattavasti henkilökohtaisen kisan takia. Ilkka Herola oli 11:s, mutta muut suomalaiset vajosivat kauas. Herolan tutkapari Eero Hirvonen oli vasta 20:s.

Heikon mäkivireen lisäksi uudeksi huolenaiheeksi nousi Hirvosen hiihtovauhti, sillä mies taipui Herolalle ladulla peräti 44 sekuntia. Herola oli perjantain toiseksi nopein niukasti Bernhard Gruberia hitaampana.

Lauantain infossa Hirvonen listasi kolme syytä vaisuun hiihtoon.

–Minulla ei ollut sopivaa ryhmää, missä mennä. Sen lisäksi sukseni eivät olleet voittavat ja kisan aikana alkoi harmittaa, Hirvonen kertoi.

Harmituksenkin ymmärtää, sillä huonon hypyn jälkeen ladulle ei jäänyt juuri taisteltavaa.

Herola ja Hirvonen vauhdissa infossa:

Lauantaina Suomen kaksikko ei lähtenyt kesyttämään hankalaa Bergiselin suurmäkeä, vaan hiihteli 1,5 tuntia perinteistä palautumismielessä ja otti muutenkin rennosti.

Selvää on, että sunnuntaina Herolalta ja Hirvoselta tarvitaan selkeästi räväkämpiä hyppyjä kuin perjantain kisassa nähtiin. Herola kaavaili, että metreissä eroa pitää puolittaa runsaasta kymmenestä viiteen, jos mittatikuksi otetaan parhaat hyppääjät.

Parikisassa 30 pistettä tarkoittaa hiihtoajassa minuuttia. Lahden voittokisassa kaksikko lähti 1.24 kärjen perään. Silloin heillä oli koko matkan ladulla seuraa.

Seefeldissä he toivovat kovia hiihtäjiä samoihin lähtöasetelmiin.

–Varsinkin tasaisella porukassa pääsee paljon helpommalla kuin yksin. Keliksi toivotaan räntää ja vastatuulta, Herola tuumasi hymyssä suin.

Pelihuumoriaan he eivät ole kadottaneet, vaikka Innsbruckin mäki on asettunut vastahankaan mitalitoiveiden suhteen. Infon lopuksi Hirvonen meni makoilemaan sohvalle ja Herola hilasi tuolin sohvan viereen.

–Eero, kerrohan lapsuudestasi, Herola virnisteli.

Yhdistetyn suurmäki sunnuntaina kello 11.30 ja 2 x 7,5 kilometrin hiihto-osuus 14.30.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut