ManU jatkaa kipuamistaan – Old Trafford on ollut Liverpoolle tuskainen paikka - Urheilu - Satakunnan Kansa

ManU jatkaa kipuamistaan – Old Trafford on ollut Liverpoolle tuskainen paikka

Manchester United on vahvassa nosteessa. Sunnuntaina se lyö kapuloita Liverpoolin mestaruusrattaisiiin.

23.2.2019 22:42

Sunnuntain kuumin kamppailu käydään Valioliigassa, kun Manchester United pyrkii jatkamaan Ole Gunnar Solskjärin ajan tappiotonta sarjataivaltaan.

Päivän kiinnostavin peli

Päivän kiinnostavin peli on Valioliigan Manchester United–Liverpool.

Ottelun lähtökohdat ovat monella tapaa erityisen herkulliset.

Peruslähtökohdan ottelulle luo Manchester Unitedin edelleen jatkuva vahva nousuvire Ole Gunnar Solskjärin alaisuudessa. Valioliigassa United on pelannut Solskjärin valmennuksessa yhdeksän peliä saldolla 8–1–0, maalit 23–6.

ManU–Liverpool

10.3.2018 Manchester United-Liverpool 2-1

15.1.2017 Manchester United-Liverpool 1-1

2.9.2015 Manchester United-Liverpool 3-1

14.12.2014 Manchester United-Liverpool 3-0

16.3.2014 Manchester United-Liverpool 0-3

13.1.2013 Manchester United-Liverpool 2-1

11.2.2012 Manchester United-Liverpool 2-1

19.9.2010 Manchester United-Liverpool 3-2

21.3.2010 Manchester United-Liverpool 2-1

14.3.2009 Manchester United-Liverpool 1-4

Vaikka osassa peleistä ManU on joillain mittareilla saanut enemmän kuin olisi "oikeasti" ansainnut, pitää tulosta kunnioittaa analyysimielessäkin tässä vaiheessa isosti.

Itseluottamus ja "hyvä runi" ovat usein aliarvostettuja ennustemittareita.

Vaikka historiantilastotkin yleensä ovat vain kuriositeetteja ja mukavia koristeita erilaisissa joukkueiden voimasuhdearvioissa, kannattaa tässä silti huomioida, ettei Liverpool juuri ole Old Traffordilla viihtynyt. 2000-luvulla Liverpool on pystynyt voittamaan Manchester Unitedin vieraissa tosipeleissä vain viisi kertaa 22 yrittämästä. Viimeisin Valioliiga-voitto on viiden vuoden takaa. Itse annan tässä tällekin tekijälle painoa.

Kolmas huomion arvoinen seikka on molempien joukkueiden osallistuminen parhaillaan Mestarien liigaan. Tällä hetkellä en laske siitä kummallekaan juuri etua tai haittaa, sillä rasitus tai pelitahti ei tähän paikkaan ole vielä kohtuuttoman kovia.

Kokoonpano-osastolla kummallakaan ei ole merkittäviä tai dramaattisia puutoksia – jos Liverpoolin Dejan Lovren pystyy pelaamaan. Ilman Lovrenia Liverpoolille voi laskea pienen lisämiinuksen.

Vetomielessä Veikkaus on ottelussa harmittavan paljon samalla Manchester United positiivisella kannalla kuin itsekin olen, eli siltä sektorilta ei maukasta pelattavaa löydy. Maalimäärällisesti kummankin joukkueen trendi on viime aikoina ollut kohti vähämaalista. Tässäkin ottelun paras pelivalinta on alle 2,5 maalia kohteesta 8379. Veikkauksen

2,05 tarjous vähämaalisuudesta on aivan markkinan huippua. Ottelu alkaa 16.05.

Päivän paras vetovihje

Sunnuntain paras pitkävetohaku löytyy La Ligan ottelusta Atletico Madrid–Villareal.

Annan aika paljon boostia kotijoukkue Atleticolle sen keskiviikkoisesta Mestarien liigan Juventus-voitosta (2–0). Yhtä tärkeä Atleticolle tuloksen kanssa oli Diego Costan paluu pelaavaan kokoonpanoon loukkaantumisen jäljiltä.

Atletico oli heti ihan erinäköinen, kun Costa oli mukana. Taisi joukkueen mukana myös valmentaja Diego Simeonen cojoneksetkin kasvaa – ainakin tuuletuksista päätellen. Yhtä kaikki, Atleticolla oli taas tappamisen meininki. Real Madridille kärsityn derby-tappion jälkeen tuota seikkaa ei kannata aliarvioida.

Nyt vastaan tuleva Villarreal on sekin nousuvireinen, mutta uskon vastuksen olevan sille tällä kertaa yksinkertaisesti liian kova. Jo 1-x-2 peruskohteessa (kohde 8381) Veikkaus tarjoaa Atleticolle aivan markkinan kärkikerrointa (1,55) ja kohteen 1816 Atletico maali puhtaana (2,00) on absoluuttisesti paras tarjolla oleva kerroin. Kummatkin ovat täsmälleen rajatapauksia.

Atletico on kotonaan tällä kaudella pitänyt maalinsa puhtaana kahdeksassa pelissä kahdestatoista (67 prosenttia). Ottelu alkaa 17.15.

Päivän pelit: Ei pelejä

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 15/30, palautusprosentti 88.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos