Iivo Niskasta ei hymyilyttänyt palkintopallilla Seefeldissä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kuvat: Iivo Niskanen joutui kiipeämään palkintolavalle – ilme kuin myrkyn nielleellä: ”Ei tässä mitään, lyhyt matka tulla”

Iivo Niskasta ei liiemmin naurattanut.

23.2.2019 21:09

Iivo Niskanen nousi Seefeldin MM-kisa-alueen palkintolavalle, joskaan ei sellaisissa tunnelmissa kuin olisi toivonut. Seefeldissä nimittäin seremonioihin täytyy osallistua myös sijoille 4.–6. sijoittuneiden. Niskanen oli dramaattisen huoltajakolarin sävyttämän kisan jälkeen kitkerästi neljäs.

Kuvat Niskasen noususta palkintolavalle kertovat paljon. Tavallisesti melko hymyileväisen savolaisen ilme oli, noh, hyvin vakava. Vilkutus sentään irtosi, kun hänen nimensä kuulutettiin.

Harmittiko tippaakaan nousta lavalle, tuloksesta huolimatta?

–Ei tässä mitään. Lyhyt matka tulla tuolta (hotellilta). Ei voi jossitella, aina ei voi voittaa. Monesti on pärjätty. Otetaan, mitä saadaan. Jotain on pitänyt tehdä oikein, että on edes päässyt täällä käymään.

Niskanen kertoi suuntaavansa seremonioista suoraan iltalenkille – ja sen jälkeen valmistautumaan sunnuntain pariviestiin. Huolta herätti yhdistelmäkisan kaatumisessa se tosiseikka, että Niskasen jalka kramppasi.

Oireileeko jalka vielä?

–Sitä on käsitelty vähän. Kaiken pitäisi olla hallinnassa. Lähdetään hölkälle ja toivotaan, että yön jälkeen jalat ovat entistä paremmat.

Niskanen hiihtää pariviestin yhdessä Ristomatti Hakolan kanssa. Hiihtojärjestys on Niskasen mukaan sama kuin Lahden maailmancupissa, eli Hakola ankkuroi.

Iivo Niskanen, Clement Parisse ja Alex Harvey joutuivat kiipeämään palkintoseremonialavalle, vaikka sijoittuivat sijoille 4.-6.

Iivo Niskanen malttoi sentään vilkuttaa, kun hänen nimensä kuulutettiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: