Lissun Eerikki loisti pitkän tauon jälkeen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Lissun Eerikki loisti pitkän tauon jälkeen

23.2.2019 20:50

Ari Moilanen ajoi Pekka Luukkosen valmentaman Lissun Eerikin kahdeksan kuukauden tauon jälkeen heti voittoon Mikkelin Toto75-raveissa lauantaina.

Lissun Eerikki torjui lopussa Kukan Tutun hyökkäysyrityksen ja voitti suomenhevosten päivän kovimman kilpailun.

Voittoa oli iloitsemassa 20-jäseninen omistajakimppa Hevosmaailma-talli, joka on ollut sinnikkäästi mukana kannustamassa Luukkosen tallin juoksijoita jo Lissun Eerikin emän Lisbethin kilpailuvuosista alkaen.

–  Alussa kimpassa oli 50 jäsentä, ja nyt mukana jatkavat 20 ovat kaikki alkuperäisiä kimppalaisia, Lotta Luukkonen selvitti voittajan omistajataustoja.

Mikkelin ravirata oli mainiossa talvikunnossa, ja lämminveristen päälähtö alkoi kesäisellä kellotuksella 7,5/500 m. Sen kaasutteli F1-tyyliin Tommi Kylliäinen Ranch Newmanilla, jonka taakse suosikki Regent Zet lopulta jäi voimat tallella pussiin.

Voittoon karautti suosikin tallikaveri Tir du Caux. Antti Ojanperän valmennustallin ranskalaisruuna kilpailee viimeistä vuottaan, mutta 12-vuotias on edelleen teräksisessä vedossa. Nyt se kukisti kirissä Special Envoyn näyttävästi hieman ennen maalia.

T75-riviin saatiin Lissun Eerikin lisäksi toinenkin tauolta suoraan voittajanseremonioihin palannut ravuri. Palkitun valmentajan Kati Lindsbergin tallista yleisölle esiteltiin nyt 4-vuotias ravurilupaus nimeltään Mainio.

Kahden kuukauden tauolta palannut Mainio päihitti kiivaassa kirikamppailussa pesisjulkkis Juha Puhtimäen valmentaman ja osaomistaman Johnny Flamen, jota kärjessä ajoi Veli-Pekka Toivanen.

Kova kirikilpa käytiin myös legendaarisen menestysvalmentaja Risto Airaksisen Wind of Victoryn ja sitä haastamaan kohonneen Son's Linen välillä. Ajajilta kärryt jäivät hakaukseen, ja tuomarit tutkivat, kenet julistaa voittajaksi. Lopulta voittajaksi julistettiin juvalaisen Jani Ruotsalaisen ajama Wind of Victory.

Yksi päivän näyttävimpiä voittosooloja oli Excuberancen ja Markus Dahlströmin voittosoolo mailin kisassa kärkipaikalta ylivoimaiseen voittoon. Voittotulos 13,6a enteili jo kesän lähestymistä, vaikka täysin talven keskellä kilpailtiin.

Raveissa yhteensä kolme voittoa napannut Hannu Torvinen huolehti voitosta myös T75:n ensimmäisessä kohteessa. Villiäijä tykitti ykköseksi helposti toisesta parista ulkoa. Kilvan suosikki Sakarin kuumeni lähdön uusinnan odotteluun ja hylättiin laukoista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos