Yksi mies ei kuulunut mitalitaisteluun – päivän sensaatio vähätteli Niskasen ja Bolshunovin vauhtia - Urheilu - Satakunnan Kansa

Yksi mies ei kuulunut mitalitaisteluun – päivän sensaatio vähätteli Niskasen ja Bolshunovin vauhtia

Clement Parisse (oik.) oli skiathlonin yllättäjä. Hän itse janosi mitalia, mutta joutui pettymään lopussa.

23.2.2019 16:44

Ranskalainen Clement Parisse oli lähellä jymypaukkua skiathlonissa. Hän taisteli 29 kilometriä kultamitalista neljän muun urheilijan kanssa.

Lopulta Parisse taipui, kun nimekkäämmät kilpakumppanit kiihdyttivät karkuun. Norjan Sjur Röthe juhli maailmanmestaruutta, Venäjän Aleksander Bolshunov hopeaa ja Norjan Martin Johnsrud Sundby pronssia. Iivo Niskanenkin peittosi ranskalaisen, joka oli viides.

–Tämä on paras suoritukseni arvokisoissa, mutta uskoin mitaliin, joten hieman harmittaa, Parisse kertoi.

Miehen meno perinteisen osuudella oli sensaatiomaista. Parisse ei ole ikinä aiemmin sijoittunut kymmenen parhaan joukkoon skiathlonissa tai perinteisen tyylin kisoissa. Ei maailmancupissa, eikä arvokisoissa.

–Olen ylpeä, että pystyin seuraamaan maailman parhaita perinteisen hiihtäjiä Bolshunovia ja... niin, Niskasta. Pitää kuitenkin sanoa, ettei vauhti ollut koko aikaa kovaa, Parisse tuumasi.

Vapaalla kärkiryhmä piti huolen siitä, ettei takaa ollut mitään mahdollisuuksia nousta mukaan mitalitaisteluun. Parisse jäi Niskasen tapaan mitalikyydistä viimeistä edellisessä mäessä ennen stadionille tuloa.

–En vain jaksanut enää. Hyydyin.

Parisse hiihti joukkuekaverinsa Richard Jouven suksilla, jotka olivat päältä täynnä naarmuja. Hän kiitteli kalustoapua. Parisse hiihti samalla ensi sunnuntain 50 kilometrin mitalisuosikiksi.

–Nyt en vielä onnistunut, ehkä sitten. Teen kaikkeni.

Ranskalaisten suoritukset skiathlonissa olivat esimerkiksi Suomelle myrskyvaroitus viestiin. Adrien Backscheider oli kahdeksas ja Jules Lapierre 19:s. Maalla on jemmassa vielä Maurice Manificat ja Jouve, joten heillä on mitalimahdollisuuksia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos