Myrkyttäjä Iivo Niskanen tuhosi pahimpien kilpakumppaniensa kisan – Tuhosiko hän samalla oman parisprinttinsä? - Urheilu - Satakunnan Kansa

Myrkyttäjä Iivo Niskanen tuhosi pahimpien kilpakumppaniensa kisan – Tuhosiko hän samalla oman parisprinttinsä?

23.2.2019 15:50

Skiathlonin neljäs sija oli Iivo Niskaselta melkoinen voimannäyttö. Seefeldin huippuveto todisti, että hän on valmis mitalitaisteluun myös vapaan sukset jaloissaan. Näin ei ole voinut sanoa ennen lauantaita.

Suoritus todisti jälleen kerran senkin, että Niskanen ja hänen valmentajansa Olli Ohtonen tietävät, mitä tekevät. Kaksikon paneutuminen harjoitteluun, välineisiin ja ratoihin on vertaansa vailla.

Osallistuminen skiathloniin oli oikea ratkaisu. Niskanen taisteli maailmanmestaruudesta 29 kilometriä, vaikka matkaan mahtuivat kaatuminen ja jalkakramppi. Neljäs sija on arvokas, vaikkei se Niskaselle maistunutkaan.

Perinteisellä Niskanen olisi tehnyt vieläkin rumempaa jälkeä ilman kaatumistaan. Hän tuhosi Aleksander Bolshunovin kanssa maailman kovimmat kirimiehet Johannes Hösflot Kläbon, Emil Iversenin ja Sergei Ustjugovin. Norjalaisten ilmeistä saattoi lukea kauhun, kun Niskanen luukutti kärjessä.

Sergei Ustjugov oli yhdeksäs runsaan minuutin kärjelle hävinneenä.

Lauantain kisa oli trilleri, mutta jännitys jatkuu. Seuraavat tunnit ovat äärimmäisen ratkaisevia sunnuntain parisprintin kannalta. Miten Niskasen palautuminen lähtee käyntiin? Miltä krampannut vasen jalka tuntuu?

Yhtä suuria kysymyksiä on Kläbon ja Iversenin yllä. Heitä on kaavailtu parisprinttiin.

Joutuuko Norja sittenkin kaivamaan esiin suunnitelman B? Kaksikko hölläsi lopussa, mutta kuormaa tuli silti aika lailla. Niskanen ja Bolshunov tarjoilivat maitohappoa niin, että tuntuu.

Italialaisille ja ruotsalaisille sopii vallan mainiosti, että pahimmat vastustajat kilpailivat itsensä henkihieveriin.

Parisprintin joukkueet julkistetaan lauantai-iltana. Nyt saatetaan nähdä isojakin yllätyksiä.

Toivottavasti Myrkyttäjä on mukana leikissä. Eniten sitä varmasti toivoo lempinimeä käyttävä Ristomatti Hakola. Myrkyttäjä on on nimeltään Iivo Niskanen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos