Iivo Niskanen sai vapaasti päättää, mille matkoille osallistuu – Tällä tavoin hän voisi taistella jopa mitalista lauantaina: "Iivon kunto on niin hyvä" - Urheilu - Satakunnan Kansa

Iivo Niskanen sai vapaasti päättää, mille matkoille osallistuu – Tällä tavoin hän voisi taistella jopa mitalista lauantaina: "Iivon kunto on niin hyvä"

Iivo Niskasen hyvin tunteva maajoukkuevalmentaja Mikko Virtanen luottaa täysin mestarihiihtäjän arviointikykyyn.

23.2.2019 8:45

Hiihtomaajoukkueen valmentajat antoivat Iivo Niskaselle ja tämän valmentajalle Olli Ohtoselle vapaat kädet päättää, millä matkoilla mestari kilpailee Seefeldissä.

–Ei lähdetty missään nimessä kyseenalaistamaan. Niillä on aika kovat tulokset lyödä pöytään, maajoukkueluotsi Mikko Virtanen sanoo.

Päätös siitä, että Niskanen on mukana sekä lauantain 30 kilometrin yhdistelmähiihdossa että sunnuntain pariviestissä, on yllättävä.

–Ei se ole riski. Iivolla on sen verran vähän kisoja koko kaudella. He näkevät sen parhaaksi, Virtanen sanoo.

Pariviestissä pyhänä Niskanen ja Ristomatti Hakola olivat etukäteen ajateltuna yhdessä Venäjän ja Norjan kanssa suurimmat mitalisuosikit.

Nyt tilanne on kinkkisempi, sillä 30 kilometrin yhdistelmästartin päättymisen ja pariviestin aamukarsintojen väliin jää vain 20 tuntia palautumisaikaa. Kilpaileminen molempina päivinä on pieni riski.

–Iivo tuntee olevansa niin hyvässä kunnossa, että hän sen kestää. Varmuus heillä on Ohtosen kanssa sitä luokkaa, että he tekivät tämän päätöksen. En usko, että lauantain kilpailulla on pariviestiin vaikutusta. Ja 15 kilometrin perinteisen kisaa he eivät riskeeraa mistään, Virtanen toteaa.

Virtanen kertoo, että valmennusjohto sai kuulla Niskasen ja Ohtosen päätöstä vain ”jonkin verran” ennen perjantain julkistamista.

–Asia on ollut tämän viikon Seefeldissä tapetilla. He päättivät asiasta viime tingassa, kun arvioivat, miten palautuminen Cognen maailmancupista on mennyt ja miten viimeistelytreeni Perttu Hyvärisen kanssa täällä Seefeldissä meni.

Mielenkiintoa herättää, miksi Niskanen lähtee 30 kilometrin kisaan, jossa mitalisauma on melko ohut.

–Iivon kunto on niin hyvä. Luulen, että siitä se johtuu. Ulricehamnissa maailmancupissa hänellä oli vakuuttava vapaan hiihto. En usko, että olympiavoittaja ja MM-kultamitalisti lähtee vain osallistumaan. Onnistuessaan Iivolla on mahkuja jopa mitaleille lauantaina – etenkin, jos Aleksandr Bolshunov on hirmulyönnissä ja Iivo pääsee sen kanssa perinteisellä irti.

MM-kisat lauantaina

12.00: Yhdistelmähiihto 7,5 km (p) + 7,5 km (v), naiset

13.30: Yhdistelmähiihto 15 km (p) + 15 km (v), miehet

15.30: Suurmäki HS130, miehet

Televisio: Lähetykset TV2:ssa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos