Hiihtäjä Eveliina Piippo on omasta mielestään hidas ja kömpelö skiathlonissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Suomalaishiihtäjä antoi itselleen kunnon sapiskaa ennen skiathlonia – viestipaikan varmistaminen ei ole kisan tavoite

Eveliina Piippo antoi palaa skiathlonia edeltäneessä mediatapaamisessa.

22.2.2019 18:57

Pirkkalan kasvatti Eveliina Piippo pääsee lauantaina irti skiathlonissa. Startti on hänelle uran ensimmäinen aikuisten arvokisoissa. Naisella on FIS:n tilastoissa vain kolme suksienvaihtokisaa, joista kaikki junioreissa.

–Sijoitustavoitetta minulla ei lauantaille ole. Nuorissa hiihdin monesti parhaat sijani juuri skiathlonissa. Sen tiedän, että perinteisellä minun pitää ylittää rajojani, jotta pysyn muiden mukana, Piippo sanoi Suomen joukkueen infossa.

Hänet tunnetaan etenkin vapaan osaajana, mutta perinteinenkin sujuu monesti porukassa hyvin. Seefeldissä kiilaaminen 15 joukkoon olisi Piipolta mainio suoritus.

Infotilaisuuden juonnetussa osassa Piippo mainitsi vaikeuksistaan suksienvaihdossa.

–Menihän se harjoituksissa jo alle minuutin, päävalmentaja Matti Haavisto letkautti.

Suksienvaihdosta pitää suoriutui noin puolessa minuutissa, jottei menetä sijoituksia. Minuutti on lajissa ikuisuus.

Piippo pääsee lauantaina ensimmäistä kertaa viivalle aikuisten arvokisoissa.

Virallinen osuuden jälkeen Piippo latasi pokkana melkoista sapiskaa itselleen.

–Kaikki hiihtoa seuraavat tietävät, että olen kömpelö ja olen hidas. Suksienvaihdossa kömpelyyteen ei olisi hirveästi varaa. Eiköhän se kerro jotain, nainen aloitti.

Mikä on pahin kommelluksesi vaihtorumbassa?

–Kerran otin ensin maasta tukea käsilläni, sitten en saanut suksia auki, enkä kiinni, ja lopuksi laitoin perinteisen sauvan takaisin käteeni.

Piippo vannoi, ettei lauantai ole samanlaista sekoilua. Hän on treenannut vaihtoa pari päivää MM-ympyröissä ja edistynyt.

Joillekin urheilijoille vaihtaminen perinteiseltä vapaalle aiheuttaa isoja ongelmia. Lihaksisto saattaa olla ihmeissään, kun etenemistapa muuttuu kesken suorituksen.

–Eipä mulla hirveästi lihaksia ole, joten ei ongelmaa, Piippo tuumasi edelleen naama peruslukemilla.

Hän on ankkuroinut Suomen jo kahdesti palkintopallille viestissä. Seefeldissäkin hän kuuluu siihen porukkaan, josta ensi viikon torstain nelikkö valitaan. Piippo ei kuitenkaan aio taktikoida skiathlonissa viestiä ajatellen.

–En lähde hakemaan viestipaikkaa skiathlonista. Voisihan sitä hiihdellä hiljaa perinteistä ja iskeä vapaalla, mutta tässä on tarkoitus saada hyvä suoritus ja jättää kaikki voimat ladulle. Perinteiselläkin pitää luukuttaa täysillä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut