MM-kisojen järjestäjät ajautuivat pattitilanteeseen - Urheilu - Satakunnan Kansa

MM-kisojen järjestäjät ajautuivat pattitilanteeseen – legendaarisen hyppyrimäen keulasta pätkäistiin turvallisuussyistä pala pois

Bergiselin legendaarisestä mäestä piti lyhentää hyppyrinnokkaa.

22.2.2019 10:41

Mäkiviikoltakin tuttu legendaarinen Bergiselin suurmäki Innsbruckissa toimii Seefeldin MM-kisoissa muun muassa suurmäen kisan näyttämönä. Jokin mäessä on kuitenkin toisin kuin mäkiviikolla: keulasta on pätkäisty pois 30 sentin palanen.

Lyhennys suoritettiin turvallisuussyistä.

–Se perustuu varmaan siihen, että mäkiviikolla oli välillä aika hyvä vastainen tuuli ja puomit meinasivat loppua kesken mäestä, Suomen päävalmentaja Lauri Hakola avasi.

Toinen vaihtoehto vaarallisen pitkien hyppyjen karsimiseksi olisi ollut lähtöpuomien lisääminen, mutta Bergiselin rakenteiden takia se olisi ollut liian haastava savotta.

–Siinä on betonirakenteet, joiden takia lisäpuomeja alaspäin on melko vaikea rakentaa. Jotta ei tarvitse räjäyttää betonikaidetta siitä, toinen vaihtoehto on lyhentää keulaa. Siihen näköjään päädyttiin.

Maallikko voisi ajatella, että keulan lyhentäminen vaikuttaa esimerkiksi hyppääjien ponnistuksen ajoitukseen. Hakolan ja hyppääjien mukaan näin ei ole.

–Vaikutus on hyvin minimaalinen. Muistan joskus omaltakin uraltani, että keuloja lyhennettiin kesken kisan ja ei sitä itse huomannut ainakaan suuremmin, Hakola sanoi.

–Ei se vaikuta. Siinä kuitenkin tullaan sellaista vauhtia, ettei sitä huomaa, Antti Aalto komppasi.

Eetu Nousiaisen mukaan lyhennyksen vaikutus tuntuu ainoastaan lentoradassa.

–Keulaa on lyhennetty sen takia, että saadaan lentorataa vähän matalammalle, ettei välttämättä mennä pidemmälle.

Bergiselin suurmäen karsinta hypätään perjantaina. Suomalaisista mukana ovat Aalto, Nousiainen, Andreas Alamommo ja Jarkko Määttä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut