MuSa kaatoi sarjakärjen - Urheilu - Satakunnan Kansa

MuSa kaatoi sarjakärjen – Jenna Oksanen iski ensimmäisen hattutemppunsa

23.2.2019 18:36

Musan Salama ei saavuttanut viime viikonlopun Suomen cupin lopputurnauksesta halutuinta palkintoa, futsal-cupin voittoa.

Sen sijaan porilaisjoukkueen matkaan tarttui alkukaudella nähty taisteluilme, jonka avulla Salama onnistui kääntämään vaisun jaksonsa suunnan.

Lauantaina porilaisten vireen totesi sarjaa johtava Ilves, kun MuSa nappasi sarjatilanteensa kannalta tärkeän 3–1 (0–0)-voiton. Kotijoukkue painosti vahvasti heti alkuminuuteista lähtien, eivätkä tamperelaisvieraat saaneet omaa parasta peliään esille.

–Cupin lopputurnauksessa emme ehkä olleet pelillisesti parhaimmillamme, mutta siellä löysimme uuden vireen ja halun menestyä. Tämä oli kauden paras esitys, päävalmentaja Juha Helander mietti.

Ottelun alun maalipaikoissa tehokkuus jäi vielä puuttumaan, mutta MuSan voitto perustui ennen kaikkea vahvaan puolustuspeliin.

–Saimme Ilveksen kiinni ylhäältä asti, jolloin heidän maalipaikkansakin jäivät vähäisiksi. Saimme pelattua vedon uhan pois, Helander iloitsi.

Toisella puoliajalla pelaajien riveistä esiin astui Ilveksen juniorijoukkueissa aikanaan pelannut Jenna Oksanen. Hattutempun jokainen osuma oli kuin kopio toisistaan: Oksanen pääsi takatolpalta iskemään pallon lähes tyhjään maaliin.

Suurin muutos oli siinä, kuka viimeisen syötön tarjoili. Milla Ljungman, Jessica Kannosto ja Netta Hannula mahdollistivat Oksasen onnistumiset noin kymmenen minuutin sisään.

–Tämä oli urani ensimmäinen hattutemppu, joten tuntuihan se hyvältä. Noin laadukkaista syötöistä täytyy onnistuakin, Oksanen iloitsi.

–Oman pelaamiseni taso on ollut koko ajan paranemaan päin.

Musan Salaman runkosarjan kolmeen viimeiseen otteluun jää vielä panosta. Tappioita pääsy neljän joukkoon ei enää kestä, mutta nähdyllä suoritustasolla tilanne on vielä porilaisten omissa käsissä.

–Kolmella voitolla kaiken järjen mukaan paikka varmistuu. Niihin on löydettävä sama vire kuin tähän peliin, Helander kiteytti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos