Suomalaiset vedonlyöjät järjestäytyvät - Urheilu - Satakunnan Kansa

Suomalaiset vedonlyöjät järjestäytyvät

20.2.2019 13:16

Suomalaiset vedonlyöjät järjestäytyvät yhdistykseksi valvoakseen etujaan ja tuottaakseen pelialasta informaatiota vaikkapa poliitikoille päätösten tueksi. Yhdistyksen agendalla ovat myös vastuullisen pelaamisen edistäminen, vedonlyöntiin liittyvien virheellisten mielikuvien torjuminen sekä tietoisuuden lisääminen rahapeliongelmista ja niihin saatavilla olevasta avusta.

Perustettavan Suomen Urheiluvedonlyöjät -yhdistyksen perustamiskokous pidetään Tampereella perjantaina 15. maaliskuuta. Järjestäytymisen puuhamiehinä toimivat pitkän linjan peliammattilaiset Kari Rajainmäki ja Joni Collan.

Rajainmäen mukaan vedonlyöjien järjestäytyminen tuli ajankohtaiseksi viimeistään nyt, kun keskusteluissa on noussut esille kansainvälisten peliyhtiöiden sivustoille pääsyn tekninen estäminen.

–Olisi kohtuutonta, että sadoista tätä ammatikseen tekevistä suomalaisista luodaan kuvaa lainsuojattomina ja heidän toimeentulomahdollisuutensa estetään, toteaa Rajainmäki.

–Tarvitsemme oman etujärjestön, että tämä ei tapahtuisi ainakaan puutteellisilla tai virheellisillä tiedoilla.

Suomen Urheiluvedonlyöjille löytyy vastine pokerin puolelta, kun pokerin pelaajat järjestäytyivät jo vuonna 2005 Suomen Pokerinpelaajat -yhdistykseksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos