New England Patriotsille kuudes Super Bowl -mestaruus - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pelintekijäsuuruus Tom Brady teki historiaa – New England Patriotsille kuudes Super Bowl -mestaruus

New England Patriots on voittanut Los Angeles Ramsin amerikkalaisen jalkapallon NFL:n loppuottelussa Super Bowlissa.­

4.2.2019 8:38

New England Patriots on voittanut Los Angeles Ramsin amerikkalaisen jalkapallon NFL:n loppuottelussa Super Bowlissa 13–3. Mestaruus on Patriotsille kuudes, mikä sivuaa Pittsburgh Steelersin ennätystä.

Patriotsin 41-vuotiaasta pelinrakentajasta Tom Bradysta tuli ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut kuusi Super Bowl -mestaruutta. Aiemmin hän jakoi ennätyksen Charles Haleyn kanssa.

Brady on ollut voittamassa kaikkia Patriotsin mestaruuksia, joista ensimmäinen tuli vuonna 2002. Monien asiantuntijoiden mielestä hän on kaikkien aikojen paras pelinrakentaja. Brady on sanonut aikovansa jatkaa uraansa 45-vuotiaaksi asti.

–  Olemme kokeneet finaalitappion, mikä on todella rankkaa. Olimme erittäin päättäväisiä. Toivon, että hyökkäyspelimme olisi ollut vähän parempaa, mutta me voitimme, Brady iloitsi voiton ratkettua.

Patriots on ollut NFL:n 2000-luvun hallitseva joukkue ja seura, jota useat lajin fanit rakastavat vihata. Ensimmäisen mestaruutensa jälkeen Massachusettsin ylpeys voitti Super Bowlin myös 2004, 2005, 2015 ja 2017.

Atlantassa pelattu loppuottelu oli puolustusvoittoinen ja siinä tehtiin vähiten pisteitä koko Super Bowlin yli 50-vuotisessa historiassa. Aiempi ennätys oli vuodelta 1973, jolloin Miami Dolphins kruunasi tappiottoman kautensa voittamalla Washington Redskinsin 14–7.

Bradyn ottelun ensimmäinen syöttö saatiin katkaistua, eikä ensimmäinen puolisko muutenkaan ollut mitään hyökkäyspään säkenöintiä. Puoliajalla tilanne oli Patriotsin hyväksi 3–0 Stephen Gostkowskin potkumaalin turvin. Maroon 5 -yhtyeen tähdittämän puoliaikashown jälkeen Rams tuli tasoihin kolmannella neljänneksellä Greg Zuerleinin potkumaalilla.

Michel ratkaisi

Ottelun ainoan touchdownin teki Patriotsin Sonny Michel viimeisellä neljänneksellä. Bradyn onnistunut syöttö Rob Gronkowskille toi Patriotsin hyökkäyksen aivan maalialueen läheisyyteen, ja Michel sai seuraavalla yrityksellä rynnittyä pallon maalialueelle.

Siihen ottelu käytännössä ratkesikin. Los Angelesin viimeinen kunnon yritys katkesi siihen, kun Patriotsin Stephon Gilmore nappasi Ramsin 24-vuotiaan pelirakentajan Jared Goffin hätäisen syötön ilmasta. Seuraavassa hyökkäyksessä Gostkowski laittoi potkumaalillaan viimeisen naulan Los Angelesin arkkuun.

Super Bowlin parhaaksi pelaajaksi valittiin Patriotsin laitahyökkääjä Julian Edelman, joka kuljetti palloa 141 jaardia ja otti monia tärkeitä koppeja ratkaisevilla hetkillä.

Patriotsin valmentajasta Bill Belichickista tuli 66-vuotiaana vanhin Super Bowlin voittanut luotsi. Hän on kaksi kertaa vanhempi kuin Ramsin päävalmentaja Sean McVay, 33, jolla oli mahdollisuus tulla historian nuorimmaksi Super Bowlin voittaneeksi päävalmentajaksi.

–  Tämä maistuu makealta. Moni laski meidät jo ulos kauden alussa tai kauden puolivälissä, mutta täällä me vain olemme, kuudennen mestaruutensa voittanut Belichick sanoi.

Tämän vuoden finaali oli uusinta vuodelta 2002, jolloin New England voitti ensimmäisen Super Bowlinsa. Tuolloin Rams pelasi vielä St. Louisissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?