Päivän vetovihje - Urheilu - Satakunnan Kansa

Liverpoolilla hermopallo Leicesteriä vastaan – mestaruuden todennäköisyys voi nousta jo 80 prosenttiin, mutta nyt ei saa kompuroida!

Mohamed Salahin maalitehtailu on johdattanut Liverpoolin kiinni mestaruuteen. Salahin onnistumisia tarvitaan myös tänään Leicesteriä vastaan.

30.1.2019 15:23

Keskiviikon kihelmöivin urheilutapaus löytyy Valioliigasta.

Liverpoolilla on kotonaan Leicesteriä vastaan elämänsä tilaisuus ottaa vahva ote Valioliigan voittopystistä. Päivän paras vetokohde löytyy puolestaan KHL:stä.

Päivän kiinnostavin peli

Liverpool on viimeksi ollut näin lähellä Valioliigan mestaruutta vuonna 2014 hetki ennen Steven Gerrardin kohtalokasta kompurointia Chelseaa vastaan kauden kolmanneksi viimeisessä pelissä.

Tuolloin ensimmäisen puoliajan lopun kaatuilu ja pallon menetys johti Demba Ban tekemään maaliin ja lopulta Chelsean 0–2-vierasvoittoon. Kauden päätyttyä Liverpool jäi kahden pisteen päähän mestaruuden voittaneesta Manchester Citystä.

Tänään joukkueella on Leicester-voitolla mahdollisuus ottaa revanssi tuosta tapauksesta ja nousta jättisuosikiksi voittamaan kauden 2018–2019 Valioliiga. Jos Liverpool voittaa, ero jälleen pahimpana kilpakumppanina kummittelevaan Manchester Cityyn olisi seitsemän pistettä (pelejä jäljellä 14), ja mestaruuden todennäköisyys noin 80 prosenttia.

Joukkueet pääsevät illan peliin ilman pahempia kokoonpano-ongelmia.

Liverpoolin suurin kysymysmerkki on Virgil Van Dijkin toipuminen flunssasta pelikuntoon. Myös James Milnerin pelikieltoa voi pitää pienenä miinuksena.

Ottelun ehdottomasti tärkein seurattava tekijä on se, miten Jürgen Klopp on saanut pelaajansa mentaalisesti viritettyä oikeaan asentoon kauden toistaiseksi tärkeimpään otteluun. Leicester on kuitenkin sen tason vastustaja, että yli- tai alilatauksella Liverpool voi kotonaankin joutua ongelmiin.

Näissä "hermo-otteluissa" maalinteko nousee entistäkin korostetumpaan rooliin. Katseet kohdistuvat Liverpoolin osalta Mohamed Salahiin, joka on onnistunut maalinteossa kuudessa sarjapelissä kahdeksasta viimeisimmästä. Kestääkö kuuppa nyt?

Vetomielessä ottelun paras pelivalinta on Liverpoolin maalin pysyminen puhtaana kertoimella 1,83 (kohde 9327). Joukkueelle on kauden 11 kotipelissä tehty vain kuusi maalia ja seitsemän kertaa se on pystynyt pitämään vastustajan nollilla. Ottelu alkaa kello 22.

Päivän paras vetovihje

Päivän paras pitkävetohaku on vähämaalisuus KHL:n otteluun Traktor–Vitjaz.

Sekä Traktor että Vitjaz ovat molemmat olleet viime otteluissaan äärimmäisen vähämaalisia. Traktorin kymmenestä viime pelistä kahdeksan on päättynyt alle 4,5 maalin tulokseen maalikeskiarvolla 2,9 maalia/peli. Kotona Traktorin vastaavat lukemat ovat 8/10 ja 3,0/peli.

Myös Vitjaz mittauttaa lähes yhtä vähämaalisia lukemia. Sen kymmenestä viime pelistä kahdeksan on päätynyt alle 4,5 maalin tulokseen maalikeskiarvolla 4,0 maalia/peli. Vieraissa Vitjazin luvut ovat 9/10 ja 3,5 maalia/peli.

Kun tämä keskinäinen ottelu on kummallekin erittäin tärkeä pudotuspelipaikkaa ajatellen, ei pelistä ainakaan automaattisesti löydy runsasmaalisuuteen päin vetäviä elementtejä. Alle 4,5 maalista kohteessa 3052 tarjottu 1,58 on rajatapaus. Myös alle 3,5 maalista kohteessa 3051 tarjottu 2,55 on harkinnan arvoinen tapaus. Peli alkaa kello 16.

Päivän pelit: ei pelejä

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 6/15, palautusprosentti 67.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos