Suomen futsalmaajoukkue jumissa Istanbulissa kolmatta päivää - Urheilu - Satakunnan Kansa

Suomen futsalmaajoukkue täydellisessä jumissa Istanbulissa kolmatta päivää, tärkeän karsintapelin alkuun enää muutama tunti – ”Meillä ei ole kauheasti varavaatteita”

30.1.2019 13:43

Matkasta futsalin MM-karsintaan on tullut Suomen miesten maajoukkueelle odottamattoman pitkä, sillä keskiviikkona aamupäivällä liiton sivuilla julkaistun jutun mukaan joukkue on edelleen reissussa.

Tällä hetkellä Suomen futsal-maajoukkue odottaa jatkolentoa Istanbulista Chisinauhun, mutta kaikki reitin lennot on viime sunnuntaista lähtien peruttu.

–Ensin kaikki näyttää taululla hyvältä, tulee go to gate, sitten tulee viivästysilmoitus ja lopulta peruutus. Eilen oltiin iltakoneella menossa, mutta sekään ei toteutunut ja saatiin tieto, että aamukonettakaan ei lennetä, Palloliiton futsalpäällikkö Jyrki Filppu päivittelee.

Tilanne on todella turhauttava, sillä koko turnaus on Suomen osalta uhattuna. Ensimmäinen ottelu Irlantia vastaan on alkuperäisessä ohjelmassa kirjattu alkamaan tänään klo 16.00.

Wales on vuorossa huomenna ja isäntämaa Moldova lauantaina, mutta tietoa matkan onnistumisesta ei ole.

Suomi toivoo, että turnauksen aikataulua rukataan. Kattoliitto Uefa ei ole vielä antanut asiasta päätöstään.

–Tällä hetkellä tilanne on sellainen, että emme pääse toistaiseksi Chisinauhun ja Uefa, samoin turnauksen järjestävä kansallinen liitto, on asiasta tietoinen, Filppu kertoo.

–Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että kukaan ei lentokentällä tiedä mitään mistään. Kun katsoo Chisinaun laskeutuvia koneita, näyttää että Turkish Airlines on peruutettu aina. Yksittäisiä lentoja on peruutettu myös muilta lentoyhtiöiltä. Odotamme matkatoimistomme selvitystä pääsemmekö muuta kautta pois.

Suomen joukkueesta pelipaikkakunnalle pääsivät maanantaina matkustamaan Jukka Kytölä ja Miika Hosio.

Kentälle jumiin jäänyt joukkue on onnistunut kaikesta huolimatta säilyttämään hyvän mielialan.

–Meillä ei ole kauheasti varavaatteita. Joukkue on hyvällä mielellä mutta mielenkiintoisin ”odoorein” varustettu, Filppu kuvailee.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos